A termékcsaládot greennek, azaz „zöldnek” nevezik. Ennek az egyik tagja a Helena.
A zöldeket azért hívjuk zöldeknek, mert különleges technológiával készülnek, hőkezelés nélkül.
Ez azért fontos, mert már alig 40 fok felett sok fehérje szerkezete megváltozik, tönkremegy. Ezt a számot könnyű megjegyezni, mert akinek már negyven fokos lázat mérünk, az már nagyon beteg, és ennél már nem kell sokkal több ahhoz, hogy az állapota az élettel összeegyeztethetetlen legyen! A fehérjék, enzimek, vitaminok az emberi testben és azon kívül is károsodnak hőkezelés hatására. A zöldeket viszont nem teszik ki ilyen behatásoknak. A zöldek nem kivonatok. Ezt nagyon egyszerűen meg lehet figyelni, mert elég egy tablettát hideg vízbe dobni, és a tabletta nem oldódik fel, hanem az alkotóelemeire szétázik. Természetesen a növényeket nem lehet megóvni a savas esőtől, és akkor is károsodnak, amikor összetörik őket, és tablettát formálnak belőlük, hogy nekünk könnyebb, és kényelmesebb legyen bekapni.