A külső megjelenés

Itt a tavasz, jön a nyár, lekerül rólunk a mindent eltakaró kabát, az összes hosszú ujjú holmi és előbb vagy utóbb megjelenünk a vízparton, és a strandon fürdőruhában is. Szembesülni kell a télen felszedett kilókkal, az esetleges téli inaktivitás, a csökkentett folyadékfogyasztás és a kevesebb friss és nyers étel fogyasztásának következményeivel is. A tavasz egyben a tisztítás, a méregtelenítés vagy salaktalanítás ideje is.

Mit tehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat, ha a tükörbe nézünk? Szeretnénk kisebb has, derék és csípő körfogatot látni, rugalmasabb izomzatot, rugalmas, feszes, puha tapintású bőrt érezni!

Természetesen ez varázsütésre nem megy, ezért tenni is kell. Változtatni kell az életvitelünkön és a táplálkozási szokásainkon. Vagyis:

  1. Mozgás nélkül nincs rugalmasság, akármennyire is szeretné valaki!
  2.  Súlyunk csak attól gyarapodik, amit megeszünk, és nem emésztünk meg. Az étrendünkön is változtatni kell.

Ebben hogyan segítenek a termékek?

A tea fogyasztásával, a méreganyagok egy része és a rejtett ödéma kiürül, így néhány kg-tól megszabadulhatunk, de ez nem valódi testsúlycsökkenés, viszont a keringésünkre jó hatással van, és a jobb keringés a szerveink jobb működését teszi lehetővé!

A tea és a kombucha együttes fogyasztásával rendeződik az emésztésünk, szűnnek a puffadásos panaszok, ami a has körfogatának csökkenésével jár. A kombucha fokozza az epeürülést, szabaddá teszi a bélbolyhokat, javítva többek között a vitaminok felszívódását. A kombuchánk méregtelenít, javítja a keringést és hiányt pótol. Ennek következtében a bőr simább, rugalmasabb lesz és a bőr szervei is jobban működnek, jobban nő a hajunk és a körmünk, a körmünk megkeményedik, töredezettsége megszűnik.

A további és más irányú méregtelenítést a gyömbéres kurkuma segítségével folytathatjuk, ami az emésztést tovább javítja, szerepet játszik a fehérje lebontásában, a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása miatt késlelteti az öregedési folyamatokat.

Egészségesnek maradni és hirtelen nagy mennyiségű súlyfeleslegtől megszabadulni nem megoldható. A testsúlycsökkentést csak fokozatosan és lassan lehet egészségesen megtenni. A hirtelen történő fogyás után következetesség nélkül sajnos gyorsan visszajönnek a kilók. Minden változtatás után a szervezetünknek meg kell találnia az egyensúlyt, és az új egyensúly kialakulásához idő kell.

A Q10 fogyasztásával energiát nyerünk, vagyis fizikai és szellemi terhelhetőségünk is fokozódik. Az egészséges életmódhoz, a jó kondíció megtartásához vagy eléréséhez a mozgás is hozzátartozik. A mozgást is fokozatosan kell kezdeni, és célszerű a mozgás elkezdésével méregtelenítést is végezni.

A rossz hír az, hogy a termékek fogyasztása önmagában nem elegendő. Figyelnünk kell arra, hogy mikor mit eszünk és iszunk. Időt kell szakítani a rendszeres mozgásra, és mindegy, hogy mit mozgunk, csak rendszeres legyen annyira, hogy a mozgás ne kényszer, hanem saját érdekünkben az életünk része legyen.

A leírtak betartásával nyugodtan belenézhetünk a tükörbe, és mellékesen csökkentettük a szív és érrendszeri betegségek rizikóját (magas vérnyomás betegség, érszűkület, szív- és agyi keringési zavar, trombózis készség), a cukorbetegség rizikóját, a gyulladásos betegségek rizikóját, az emésztőrendszerünk megbetegedésének rizikóját és megkíméltük a váz és izomrendszerünket a túlterheléstől, ennek következtében jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben.

 

Dr Füleki Mária

 

 


Nyomtatás