Zöldkagyló - az izületmegóvás nagymestere

A zöldkagyló akkor keltette fel a kutatók figyelmét, amikor az új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták.

Az Új-Zélandon őshonos maori törzsnek a metsző hideg és a fokozott fizikai igénybevétel nagy megterhelést jelentett, mindezek ellenére mégsem szenvedtek soha ízületi gyulladásban, reumában és hátfájásban, ami a nyugati társadalmaknál már szinte általánosnak volt mondható.

Hogyan voltak képesek a maorik elkerülni ezeket a krónikus betegségeket, különösen ilyen körülmények között?

Ahogyan a szigetlakóknál, úgy a maoriknál is az étrend alapját a tengergyümölcsei képezték, elsősorban a zöldkagyló.

Világszerte emberek milliói szenvednek a mozgásszervi panaszoktól, jellemzően éppen a legfejlettebb társadalmakban. A gyógyszeripar árasztja magából a receptre kapható fájdalomcsillapítókat, de ezek a gyógyszerek csak a tüneteket kezelik, nem képesek orvosolni a probléma gyökerét, nem beszélve arról, hogy a bennük található anyagok mennyi kárt okoznak a szervezetben. Mivel a mozgásszervi panaszok kiváltó oka kezeletlenül marad, idővel tovább súlyosbodik az egészségi állapot, a fájdalomcsillapítók szedése mellett azt tapasztaljuk, hogy egyre több gyógyszerre van szükségünk.

A tüneteket zöldkagylóval is csökkenteni lehetne. A természet segítségét felhasználva gyógyszerek nélkül is megszabadulhatunk a fájdalomtól és helyreállíthatjuk egészségünket, visszanyerhetjük a rugalmas mozgás örömét. A zöldkagyló egy nagyszerű tápanyagforrás. Széles választékát kínálja a vitaminoknak, ásványi anyagoknak és természetes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

Ennek köszönhetően mérsékli az ízületi gyulladást, javítja a porc és a kötőszövetek állapotát, védi az emésztőrendszert, immunerősítő hatást fejt ki és lassítja az öregedési folyamatot. Fogyasztásával bárki élvezheti az egészségre gyakorolt fantasztikus hatásait.

A zöldkagylóval kapcsolatban folytatott kutatások során derült ki, hogy nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, elsősorban DHA-t és EPA-t. Ezek nélkülözhetetlenek a megfelelő agyműködéshez, hatással vannak a tanulási képességekre, a látásra és a kedélyállapotra is. Emellett az omega-3 zsírsavak gyulladásgátló tulajdonsággal is rendelkeznek.

Azonban a zöldkagyló mozgásszervek szempontjából legértékesebb összetevői a mukopoliszacharidok (MPS), melyek támogatják a sejtek növekedését és az ízületi folyadék termelődését. Ha ez a kenőanyag csak kis mennyiségben áll rendelkezésre, az ízületek és a porcok a mozgás során begyulladnak, kopásnak indulnak. Idővel a szervezetben csökken az MPS mennyisége, a zöldkagyló fogyasztásával viszont szinten tarthatjuk, ezáltal az öregedési folyamatokat is lassíthatjuk.

A maorik a zöldkagylót tisztán, nyersen ették, így a benne lévő tápanyagokhoz a legkoncentráltabban jutottak hozzá. Sokan azonban nem szeretik a nyers kagyló ízét és jellegzetes illatát. A legjobb, ha megtaláljuk a megfelelő zöldkagyló étrendkiegészítőt, melynek fogyasztása természetes és biztonságos módja az ízületi fájdalom és gyulladás csökkentésének, a porckopás megállításának és az időskorban is fiatalos mozgás megőrzésének.”

A BioCo Zöldkagyló kapszula nem tartalmaz semmi mást csak tiszta zöldkagyló őrleményt. Nincs benne segédanyag, színezék, töltőanyagok, épp azért, hogy csak az kerüljön a kapszulába ami valóban fontos, a zöldkagyló. 


Nyomtatás