Az egyik legjobb antioxidánsunk, a szőlőmag

Szőlőmag kivonat

 

A szőlő héjában és magjában a kutatók olyan vegyületeket (OPC) találtak, amelyek erőteljes antioxidánsként működnek. Ezek a kék színt adó bioflavonoidok a legnagyobb mennyiségben a szőlő magjában találhatók meg. Kimutatták, hogy antioxidánsként 18-szor erősebb a C-vitaminnál és 50-szer erősebb az E-vitaminnál.

 A szőlőmag kivonata minden érrel kapcsolatos problémára jó hatással van, legyen az arcon előforduló rozácea, vagy a lábakon található seprűvéna, esetleg visszér, vagy aranyér. A szőlőmag kivonat csökkentheti a szívinfarktus és a szélütés veszélyét, erősíti a hajszálereket, fokozza a véráramlást, amivel csökkenti a magas vérnyomást, és az érelmeszesedést.

Különlegessége, hogy képes áthaladni a vér-agy gáton és segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól. Ezt a tulajdonságát nagyszerűen ki tudjuk használni memóriazavarok, és demenciás problémák esetén.

 Enyhítheti a cukorbetegség szövődményeként kialakult idegkárosodás tüneteit: a végtagokban érezhető zsibbadó, bizsergő érzést, és érszűkületes lábfájásokat.

 A szaruhártya szerkezetében és élettani funkcióiban is szerepet játszik, hatására a szem jobban alkalmazkodik a szürkületi fényekhez és támogatja a látásfunkciót. A szőlőmag kivonat azok számára is hasznos, akik rendszeresen és sokat ülnek a számítógép képernyője előtt. Az időskori vakság két leggyakoribb oka, a sárgafolt-sorvadás (makula-degeneráció) és a szürke hályog ellen igen gyakran ajánlják

 Nem utolsó sorban a szőlőmag első számú szépségvitamin, mert késlelteti a ráncok kialakulását, megőrzi a bőr rugalmasságát és visszaállítja nedvességtartalmát. A kötőszövetben erősíti a kollagén rostokat, és javítja a hajszálerek keringését.


Összességében egy fantasztikus és megfizethető öregedés elleni kiegészítőről van szó.

A szőlőmag kivonat használatával a különféle allergiás megbetegedések tünetei is enyhíthetők, mivel gátolja az allergiás tüneteket okozó vegyületek, például a hisztamin termelődését.

A szőlőmag kivonat a menstruációs zavarral és fájdalommal járó endometriosis kialakulását okozó vegyületek, a prosztaglandinok termelődését is gátolja.

 Az OPC percek alatt tökéletesen felszívódik a vérben, a száj és a gyomor nyálkahártyáján keresztül. Az anyag ezután elér minden szervet, és minden egyes szövetet a szervezetben. Különösen látványos ez a bőr esetében.

A szólómag kivonat tabletta garantáltan 95%, OPC-t tartalmaz, vagyis standardizált. A standardizálás azért nagyon fontos, mert hatóanyag így biztosan megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre.

A Szőlőmag kivonat tablettát jól kiegészíti a Previt+ C-vitamin, és Herbalance Energiq tabletta.

 


Nyomtatás