Miért káros a szervezet elsavasodása?

Tudta–e, hogy a sok hús, KONYHASÓ, fehérkenyér, cukor fogyasztása a vér kémiai összetételét savas irányba tolja??? A sok húgysav nem tud kiürülni a szervezetből, így a kötőszövetekben, izületekben, zsírszövetben rakódik le!!! A mozgásszegény életmód még csak növeli az eltolódást.

Az étrend megváltoztatása, mozgás mellett a bő folyadékbevitel javíthatja a kiürülést.

A Hebanet teák (májműködést regeneráló hatásúak) mellett lúgosító teát is fogyaszthatunk. Váltva: egyik nap Herbanet, másik nap Lúgosító.

 

ÖSSZETÉTELE:

 CÉKLAPOR:

Ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, kálium) gazdag.

Rosttartalma jelentős, a hasznos bélbaktériumok működését, életüket segítheti.

Nyomelem tartalma (Vas, Réz, Cink, Szilícium) jelentős.

Ez teszi a gyógyászatban daganatok megelőzésében is jelentőssé. A cékla lé vagy napi 10 dkg nyers cékla rendszeres fogyasztása még a kialakult daganatoknál is jótékony hatású. – Ferenci Sándor NSZK-ban élt magyar kutató megfigyelési alapján.

Hatóanyaga: antocianid (Flavonoidok közé tartozik)

Ásványi anyag tartalma miatt jó lúgosító hatású.

 LUCERNA FŰ

B vitaminokban, főleg B1 vitaminban gazdag.

Aki sok cukrot fogyaszt B1 vitaminhiányban szenved, mert a cukor lebontásához több B1 vitaminra van szükség.

Ásványi anyaga tartalma jelentős (Kalcium, Kálium és kevés Magnézium)

 BODZABOGYÓ:

Népi gyógyászatban évszázadok óta használt. Lekvárnak, teának készítik.

Az influenza vírus szaporodását gátolhatja (orvosi kutatások az utóbbi években igazolták). Lerövidítheti a gyógyulási időt. Izzasztó, nyákoldó, enyhe vizelethajtó hatású, teája enyhe lúgosító hatású.

 FEKETE ÁFONYA BOGYÓ

Antocianid (Flavonoid), antioxidáns tartalma jelentős.

Javíthatja az erek rugalmasságát, ezért a szemideghártya bevérzésénél gyakran használják.

Bogyójából préselt levet rendszeresen fogyaszthatjuk.

A 12. századi gyógynövényes könyvekben (Hildegard) is már megemlítik gyógyító hatását.

Az érfalak rugalmasságával javulhat a vese és agyi működés, így a salaktalanítás is fokozódhat.

PETREZSELYEMLEVÉL:

Évszázadok óta használt kiváló vizelethajtó hatása miatt.

Természetes ásványi anyagokban gazdag. (Kalcium, Kálium, Magnézium)

Magjának még erősebb a vizelethajtó hatása.

 BORSMENTA LEVÉL

Az egyik legjobb emésztést, májműködést segítő gyógynövény.

A máj méregtelenítését, a salakanyagok vízben oldhatóvá tételét segítheti.

A Herbanet teák egyik fontos alkotója.

 BOJTORJÁN GYÖKÉR

Évszázadok óta ismert, hajtását, gyökerét használták párolva.

Gyökere jó vizelethajtó, izzasztó, méregtelenítő hatású.

Meghűlést, kötőszöveti betegségeket is kezelhetnek vele.

Reumás panaszokat is enyhítheti, a húgysav kiürülését fokozhatja.

 KARDAMOM MAG

Indiában vadon élő és termesztett növény.

A máj méregtelenítő hatását fokozhatja.

A Curry fontos összetevője.

Őrölt magja enyhén csípős ízű.

Húsételekbe gyömbérrel, kurkumával együtt használva csökkentheti a savas hatást.

Segítheti az emésztést.

 GYÖMBÉRGYÖKÉR

Szintén indiai fűszernövény.

Húsételekbe, kenyérbe, süteményekbe, még kompótokba is használhatjuk.

Szintén fontos májműködést serkentő enzimet tartalmaz, ezzel a máj és vese méregtelenítő működését serkentheti.

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tea készítése: 1 filtert 2–3 dl vízzel forrázzuk le. Hagyjuk állni 15-20 percig.

 

Savasodásról

 

  1. Miért káros a szervezet elsavasodása?

 

A szervezet elsavasodása megteremtheti a krónikus degeneratív betegségek kialakulásának lehetőségét, továbbá lehetővé teszi a kórokozók elszaporodását a szervezetben, melyek tovább fokozzák az anyagcsere-termékeikkel a savasodást.

A savasodás jele lehet: túlsúly, narancsbőr, csontritkulás, cukorbetegség, daganatos megbetegedés, szív és érrendszeri betegségek, hajhullás, töredezett haj és köröm, lábizzadás, szájszag, lepedékes nyelv, kimerültség, ingerültség, indokolatlan feszültség, fogszuvasodás, allergia, meddőség.

 

  1. Miért előnyös a szervezet lúgosítása?

 

A lúgosítás a környezeti ártalmak, helytelen táplálkozás, a stressz és a mozgásszegény életmód mellett elengedhetetlen az egészségünk fenntartásához. A szöveti savasodás feloldása javíthatja a sejtjeink oxigén és tápanyag ellátását, a salakanyagok eltávolítását.

Ebből származó előny: egészség, fittség, testsúly megtartás, ruganyosság testileg és szellemileg, hosszabb minőségi élet.

 

  1. Milyen előnyök származnak abból ha a szervezet sav–bázis aránya egyensúlyban van?

 

A sav–bázis egyensúly fenntartása az élő szervezetben, az életben maradáshoz elengedhetetlen, a vérben a pH érték nagyon szűk határok között mozog, enyhén lúgosnak kell lennie. A gyomrunkban erősen savas vegyhatás uralkodik, de a szervezetünk többi részében lúgosak vagyunk. 

A laza rostos kötőszövet, a sejtek közötti tér nagy sav felvevő és puffer kapacitással rendelkezik. Amikor a máj és a vese nem tudja kiüríteni a savakat, akkor a kötőszövetben oxigénhiány keletkezik, az itt található immunsejtek gyulladásos hormonokat szabadítanak fel, ezzel tovább romlik a kötőszövet és a kapillárisok szállító kapacitása, ami a sejtek, szervek, szövetek működését ronthatja, vagy lehetetlenné teheti.

 

  1. Mikor, hogyan és meddig használjuk a Herbalance Lúgosító teát?

 

A lúgosítás a mai életvitel mellett lehet folyamatos, hiszen naponta szívjuk a szennyezett levegőt, esszük, isszuk a vegyszeres ételeket, italokat, és naponta találkozunk stresszes helyzetekkel. Lúgosítani lehet lúgosító ételekkel, melyek többnyire nyers és párolt zöldségek, egyes gyümölcsök, egyes hüvelyes növények. Továbbá bőséges folyadékfogyasztással, a stresszhelyzet kezelésével, szaunával, mozgással.

Mérése vizeletből lakmuszpapírral lehetséges.

 

Dr. Füleki Mária

 

A lúgosításban tovább segíthetnek: Green+ termékcsalád tagjai (Green+Helena, Green+Kombucha koncentrátum, Energiq) 

 


Nyomtatás