Az egészség 3 fő összetevője

Betegeim közül, akik használták már a Herbalance termékeket, sokan jönnek vissza és azt mondják: Doktor úr, köhögök, kérnék abból a szirupból, amit már adott, vagy: valami elváltozás van a bőrömön, kérnék abból a balzsamból, amit már használtam. A betegeim így megkönnyítik munkámat, igaz igyekszem őket felvilágosítani és tanácsokkal ellátni.

Az egészségnek három fő összetevője van. Egészségünk 1/3 részben függ az orvostól, 1/3 részben a betegtől és 1/3 részben a természettől, a világmindenségtől, Istentől vagy nevezhetjük másként is, de mindenesetre független tőlünk és az orvostudománytól.

Induljunk ki abból az alaphelyzetből, hogy egészséges gyermek születik.
Négy elengedhetetlen dologra van szüksége: a levegőre, vízre, élelemre és szeretetre.


Egy gyermek szeretete határtalan és nekünk ezt a szeretetet viszonoznunk kell, biztosítani a tiszta levegőt, vizet és az egészséges táplálékot.
A gyermek növekszik, iskolába jár, szerelmes lesz, családot alapít és boldogan él 100 évig. Sajnos ez csak a mesékben van így. A valós életben ez egy kicsit másként történik.

Először is: hogy a gyermeket ne vegye körül határtalan boldogság, gondoskodnak maguk a szülők és a rokonok azzal, hogy ne csináld ezt, azt nem szabad, ne firkáld össze a falat, stb. Állandóan korlátozzuk. Később az iskolában elkezdődik egy versengés. Én jobb és szebb vagyok, nekem van, neked nincs, stb., és ez folytatódik később a munkahelyen is. Harc a jobb pozíciókért és mindezek nagyban kihatnak érzelmi és szellemi életünkre, a lelkünkre. Csökken és beszűkül a határtalan szeretet.

A másik fontos lételem a víz.
Manapság a Földünk sok részén beszennyezték már a vizet és forrásokat. Szervezetünk legnagyobb részben víz. A víz legfontosabb lételemünk. Szervezetünk működéséhez elengedhetetlen.

Manapság az élelmiszerekről is egyre többet beszélnek. Az élelmiszeripar is szeretne egyre nagyobb haszonnal dolgozni, mint ahogyan a többi iparág is egyre nagyobb profitot szeretne termelni. Sajnos tudjuk, hogy nagyon sok dolgot helytelenül tesznek. Mi először különböző vegyi anyagokkal beszennyezzük a termőtalajt, hogy megvédjük a terményt, permetezzük azokat. Az állattenyésztésben is alkalmaznak hormonkészítményeket a gyors növekedés érdekében, antibiotikumokat adnak, hogy ne betegedjen le az állomány. A végén mindehhez az élelmiszeripar hozzáad mesterséges szinezéket, állagjavítókat, tartósítószereket.
Ilyen élelmiszereket fogyasztunk napról napra.
Az emberi szervezet tökéletes. Egyik tulajdonsága, hogy képes saját magát regenerálni, azonban ha hosszabb időn keresztül visszük be a káros anyagokat, egy idő után úgy leterheljük, hogy az már nem képes működni. Ezért szükséges, hogy segítsük szervezetünk működését, lehetőleg természetes anyagokkal.

Az éltető elemek közül hátra maradt még a levegő.
Egy gyártulajdonos, ha okos, annak a gyára más városban van, mint ahol él. A kevésbé okos, ugyanabban a városban él.
Miért lehet „buta” egy gyáros? Azért, mert a különböző szűrőberendezéseket kispórolja és így szennyezi, mérgezi környezetét és saját magát is. A szennyezett levegő károsan hat légzőszervünkre, bőrünkre.
Az „okos” gyáros felszereli a szűrőberendezéseket, így nem károsítja környezetét, az emberek egészségét. Hosszabb ideig tud termelni, több évig élvezheti a hasznot.
A munkás, aki reggel rohan a munkahelyére, nem reggelizik, jobbik esetben a munkahelyén ebédel, de ha terepen dolgozik, akkor kénytelen felnyitni valamilyen konzerv élelmet. A munkahelyén káros anyagokkal érintkezik, mérgező kipárolgásokat lélegzik be, stb. Mindezeken túl feszültség, rossz munkahelyi légkör veszi körül. A ledolgozott napi munka után hazatér fáradtan és feszülten. Leül a fotelba, előveszi az újságot és háborúkról, katasztrófákról, szerencsétlenségekről olvas. A felesége kiabál a konyhából, hogy valaki a parkolóban fel akarja törni az autójukat. A férj felugrik, a szívverése felpörög, felszökik az adrenalin szintje és leszalad a parkolóba, hogy nyakoncsípje a tolvajt. Rövid idő után visszajön és lihegve azt mondja: a tolvajt nem tudtam megfogni, de sikerült felírnom az ellopott autó rendszámát.

Tehát mindent összevetve, elég zűrös világban élünk, tele stresszel, viszont egy jóízű nevetés jól hat az egészségünkre.
Egyik gyógykezelés, amit felírok a gyomorfekélyes pácienseimnek, akik általában ideges, feszült, ingerlékeny és mindig rossz kedvű emberek, hogy a következő találkozásunkra hozzanak legalább 10 viccet. Ily módon már egy egész kötetre való viccem van.
Minket, embereket a Homo sapiensek közé sorolt a tudomány és fejlődésünk során Homo toksikus-á váltunk, vagyis mérgezett emberré. Ezért fontos segíteni szervezetünknek, hogy ismét Homo sapiensé váljunk.

Szervezetünknek három fő védekező rendszere van:
Az első, a bőrünk. A bőrünk választja el szervezetünket a külső világtól. Arra kell törekednünk, hogy bőrünk mindig tiszta, sérüléstől mentes és egészséges legyen.
A másik fontos védőrendszerünk, melyhez három fontos belső szervünk a máj, vesék és a vastagbél tartozik.
A harmadik és egyben a legfontosabb, az immunrendszerünk.
Térjünk vissza a bőrünkre. Ahhoz, hogy bőrünk tiszta és egészséges maradjon, használjuk a Herbanet teát, amit két módon is használhatunk. Az egyik mód, hogy 1 filter teát 2 liter vízben 20 percig állni hagyjuk, majd fogyasztjuk egész nap.
A másik mód, hogy a már kifőzött teafiltert még egyszer beáztatjuk 1 liter vízbe, 1 órán keresztül. Az így elkészített teával lemossuk bőrünket, vagy hajmosás után leöblítjük a hajunkat.
Amennyiben bőrünkön valamilyen sérülés van, kezelésére a balzsamot ajánlom, naponta legalább kétszer, reggel és este.
Égési sérüléseknél tapasztalataim alapján a legjobb eredményeket a foggél adta.
Gombás fertőzésnél (lábgomba, vagy bőrünk más felületén) Herbanet teát, balzsamot ajánlom. A Herbalance Erdei Tapasznak nagyon megörültem. Volt már alkalmam ilyen készítményt megismerni, így össze tudom hasonlítani a két terméket. Minősége ugyanaz, de a Herbalance tapasz előnye, hogy olcsóbb. Használata egyszerű, éjszakára felragasztjuk a talpunkra. Tudjuk, hogy talpunkon vannak szervezetünk reflex zónái. A talpunk középső részére ragasztva stimuláljuk belső szerveink, mint a vesék, máj, hasnyálmirigy, vastagbél jobb működését. A tapasz használatánál nagyon fontos a bevitt folyadékmennyiség növelése, mert minden méregtelenítéshez szükséges a sok folyadék, ami a feloldott méreganyaggal együtt távozik szervezetünkből.
A tapaszt a stimulálni kívánt szervek fölé is helyezhetjük. Ha fáj a hátunk, vagy a derekunk, akkor a fájós testrészre ragaszthatjuk. Torokgyulladásnál a torok közelébe ragasszuk.
Több olyan beteget kezeltem eredményesen, akiknek torok- arcüreg-, tüdőgyulladása volt, teát, balzsamot és tapaszt alkalmazva.
Az egészséges ember szervezetének belső tisztításához, méregtelenítéséhez szükséges a Herbanet tea és a Tapasz. Évente legalább kétszer, tavasszal és ősszel ajánlatos elvégezni, mert ezek az évszakok a természetben is a változások időszaka.
Egészségünk megőrzése érdekében havonta legalább 3 napos méregtelenítés ajánlott.

Védőrendszerünk fontos szerve a máj. Működését képletesen a VÁM szervek munkájával hasonlíthatjuk össze. A határon általában nem engednek át, ám néha felnyitják a sorompót. Ahhoz, hogy a sorompó zárva maradjon és a nem megengedett dolgok ne tudjanak átmenni a határon, szükséges azt megerősíteni, ezért kell Herbanet teát és Green+ Kombuchát fogyasztani.
A Green+ Kombucha egy kiváló készítmény, mert a méregtelenítés mellett erősíti az immunrendszert, tisztítja a májat, segíti az emésztést és a hasnyálmirigy működését. Kiváló eredményeket hozott azoknál, akik máj- vagy epe bántalmakban szenvednek, akik sok gyógyszert fogyasztanak, alkoholisták, drog függők és mindazoknál, akiknél legyengül az immunrendszer. Májunknak sokat segíthetünk a tapasszal is. A talpra helyezve stimuláljuk működését, de jó tapasztalatokat kaptunk, amikor a testre, a máj fölé helyeztük és a balzsamot is használtuk. Akiknek epebántalmaik, epekövük van, szintén nagyon jók a tapasztalatok.

Mindazoknak, akik szeretnének fokozott hatást elérni, használhatják még a Magneto Balancert is.
Veséink működését felügyeleti szervek tevékenységéhez hasonlíthatjuk. Vizsgálnak egyes ügyeket, és ha sok a munkájuk vagy már fáradtak, megadják az engedélyt, pedig nem kellene.
Serkenthetjük a vesék munkáját a Herbanet teával és a Petrezselymes kurkumával. Emésztési problémánál a Gyömbéres kurkumát ajánlom.
Ilyen esetekben is használhatjuk a tapaszt. A talpra ragasztva serkenti a vese működését, de lehet vese tájékra is elhelyezni, vagy váltakozva használni, egyik nap a talpon, másik nap a vesetájékra, derekunkra helyezve.

A harmadik védőszervünk a vastagbél. Hasonlítható a katonasághoz. Szigorú és keményvonalas. Amikor már a parancsnok megöregszik, a fegyelem is lazul.
Ahhoz, hogy a fegyelmet újra megerősítsük, használjuk a Herbanet teát. Itt is alkalmazhatjuk a Tapaszt, felragaszthatjuk a talpunkra, vagy a farcsont fölé, mert itt helyezkednek el azok a reflex zónák, melyek kihatnak a vastagbél működésére.
Mindezekkel segítettünk szervezetünknek, hogy megtisztuljon és ezek után fel kell erősíteni az immunrendszert. Ehhez szükséges a sok folyadék, a Herbanet tea és a Kurkuma.

A kurkumát már az ajuverdikus gyógyászatból is ismerjük.
Különböző ételek, élelmiszerek elkészítésénél fűszerként használják.
Erős antioxidáns hatása van. Szervezetünkben elégeti az idegen és felesleges, káros anyagokat. Ezért szükséges a folyadék, hogy az égéstermékeket a szervezet ki tudja üríteni.
Mindazonáltal, hogy tisztít, erősíti az immunrendszert. Egyes betegségeknél szabályozza a vérnyomást, javítja a vérkeringést, kombinálva a petrezselyemmel vagy a gyömbérrel, más betegségekre is jótékony hatást fejt ki.
Erősíti még az immunrendszert a szirup is. Megfázásnál, légúti fertőzéseknél – lehet az bakteriális vagy vírusos –, könnyebb allergiáknál is ajánlható.
Ajánlom figyelmükbe a kiváló Herbanet Pempőt, melynek ismerjük összetevőit.
Tartalmaz almavelőt, ami rost- és ásványi anyagokban gazdag. A méz természetes cukrot tartalmaz, energiát ad. A pollen több fajta vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezen kívül B, C és E vitaminokat, melyek erősítik immun- és idegrendszerünket. A Ginseng gyökér szintén ismert erősítő szer.

Miért olyan fontos az immunrendszer?

Az orvostudomány a kórokozókat különböző csoportokba sorolja: baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók. Attól függően, hogy a betegséget milyen csoportba tartozó kórokozó idézte elő, írja fel az orvos a terápiás kezelést, gyógyszereket. Ezek soha nem egy adott kórokozóra hatnak, hanem egy egész törzsre. Az a gond, hogy ezek a törzsek szeretnek változni, keveredni. Így az orvos felírja a gyógyszert, ami egy adott kórokozó törzsre hat, ha nem használ, akkor egy másik gyógyszert ad a betegnek és ha továbbra sincs javulás, újabb gyógyszert ír elő. Ha még mindig nincs javulás, az orvos mérges lesz: bármit írok fel, Neked semmi sem jó. A beteg hiába mondja, hogy minden gyógyszert bevettem, de egyik sem segített. Erre az orvos: Én már nem tudok mit felírni, de ez így nem mehet tovább, inkább mennyjen el a természetgyógyászhoz, Prenc doktorhoz, lehet, hogy ő tud segíteni. A rendelőmbe már sok beteg jött el ezzel a tanáccsal és több, mint 1200 paciensem van.
Tulajdonképpen nem is lényeges, hogy vírusról, vagy baktériumról van szó.
Ezzel kapcsolatban mondok el egy történetet: A játszótéren egy kisebb gyereket a nagyobbak megvernek. A kicsi segítségül hívja idősebb és erősebb testvérét. A jó testvér természetesen megvédi kisöccsét egyszer, kétszer, háromszor. Egyszer azonban nem tud ott lenni és a kisöccsét nem tudja megvédeni.
Mi sem tudjuk hívni a nagytestvért, hogy védjen meg minket. A védelemről nekünk kell gondoskodnunk!
Hogyan? A Herbalance termékeivel!
Minden hónapban rendszeresen meglátogat egy nagy gyógyszergyár képviselője. Különböző gyógyszereket kínál, többek között vérnyomás csökkentőt is. Ez az ember már három éve rendszeresen tőlem vásárolja édesanyjának a Herbanet teát, gyógyszerre nincs szüksége.

Röviden összefoglalva:
Kisgyermekeknek ajánlhatjuk a teát, természetesen nem napi 2 litert, a Pempőt és szükség szerint a szirupot és a balzsamot. Megelőzésre és az immunrendszer erősítésére is.
Egészséges felnőtteknek a Herbanet teát, a Kurkumás termékeket, Green+ Kombuchát, Herbalance tapaszokat és a balzsamot ajánlom.
 

Dr. Silvano Prenc


Nyomtatás