Tavaszi vitaminpótlás

Amennyiben folyamatosan egészséges folyadékot iszunk, fogyasztjuk a Green+ Kombuchát, ami önmagában is tartalmaz vitamint, fogyasztjuk valamelyik táplálék-kiegészítőt, és rendszeresen használjuk a mágnest sokat tettünk az egészségünk megőrzése érdekében. További természetes vitamint pótolhatunk a szervezetünkbe a sziruppal és a pempővel. Mindkét terméket lehet fenntartó adagban rendszeresen fogyasztani. A vitaminokat érdemes úgy pótolni, hogy egyidejűleg többféle vitamint juttatunk a szervezetünkbe. A szervezetünkben zajló folyamatok akkor tudnak akadálytalanul végbemenni, ha a szükséges anyagok a megfelelő arányban állnak rendelkezésre, a megfelelő formában jelen vannak és a megfelelő helyen vannak, vagy oda tudnak jutni.

A táplálékkiegészítőkben is, és az érintett két termékben is a természetben előforduló arányokban találhatók a vitaminok, így egyik anyagból sem képződik sem többlet – amit a szervezetnek raktároznia kellene- sem hiány. Az alkotóelemek felszívódnak és hasznosulnak is. Csupán egyféle vitamin pótlásával, annak a vitaminoknak a túladagolását tudjuk előidézni, ami tünetekben, betegségben nyilvánul meg. Történetesen az A vitamint túl lehet adagolni, de sárgarépától még senki nem kapott A-vitamin mérgezést. A természetben vannak olyan felfedezésre váró, vagy nem elkülönített anyagok, melyek a szervezetünkre jótékony hatással vannak, de miután ezek nem ismertek, nem lehet a mesterségesen előállított készítményekbe beletenni.

 

A Pempő folyamatos vagy kúraszerű fogyasztása a szervezetünk vitaminszükségletét kiegészíti. Vitaminhiányban könnyebben alakul ki szervezetünkben gyulladás, így vitaminpótlással jobban ki tudjuk védeni, vagy enyhíteni tudjuk a felső légúti hurutos panaszokat, az influenza tüneteit, az allergiás és asztmás tüneteket, nőgyógyászati gyulladásos betegségeket, a húgyúti gyulladásos tüneteket, autoimmun betegségekben zajló gyulladásos folyamatokat. Kisgyerekek étvágytalanságát megoldja, több esetben székletürítési eltérés is rendeződött. Műtét előtt és után roborálószerként alkalmazható. Javítja a fizikai és szellemi teljesítőképességet. A gyulladások kivédésével lassítja az öregedési folyamatokat. „Cukorbetegeknek” a fogyasztott szénhidrát mennyiségbe a pempő beszámítható.

 A szirup fogyasztása is lehet folyamatos, de inkább akkor javasoljuk, amikor már a felső légúti megbetegedés tüneteit kezdjük észlelni. A légutakban levő váladékot oldja és enyhe hörgőtágító hatása is van., ami köhögést kíméletessé teszi. A csecsemőkortól egészen idős korig fogyasztható. A dohányosok hörghurutjának oldását is segíti

 

Mit tehetünk még?

A szervezetünkben kényes egyensúly van minden területen, ezt a szervezetünk anyagcserefolyamatokkal tartja fent, amihez energiára van szüksége. Minden sejtünk meg is termeli a szükséges energiát, ameddig egészségesek vagyunk. Harminc és negyven éves kor között kezd csökkenni a koenzim Q10 termelése a sejtekben, ez az anyag biztosítja a sejtek számára a megfelelő energiát. Ezt pótolhatjuk a sejtek számára Q10 szedésével. Betegségek alatt vagy fizikai megterhelés esetén relatív hiány keletkezhet ebből az anyagból. Aki jól érzi magát, és kezdi szedni a Q10-t, nem biztos, hogy gyorsan óriási változást fog tapasztalni. Ilyenkor az tűnik fel, hogy tartósabban ellenállóbb a fogyasztó szervezete önmagához és környezetéhez képest is. Akinek Q10 hiánya van, rendkívül gyorsan érzékeli a jótékony hatását.

 A termékek önmagukban is hatásosak, de életmódváltással, saját magunk iránt érzett nagyobb felelősséggel biztosabb a jobb közérzet és a jó egészség

 Ilyenkor tavasszal, amikor jön a „tavaszi fáradtság”, amit vitaminhiány okoz, amikor a nap már kisüt, de még hűvös van és a szél is fúj, amikor az esős időben egyébként is gyakoriak a megfázások, amikor fel lehet készíteni az immunrendszert az allergiás időszakra, tegyünk meg magunknak annyit, hogy pótoljuk a vitamint a szervezetünk számára és a tavasz erejével együtt pótoljuk az energiánkat is.


Nyomtatás