A tisztítást és a méregtelenítést segítő Herbalance erdei tapasz

Nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tapasztalatokról is beszámolhatok.

Előadásaimban gyakran emlegettem Japán és Távol-keleti emberek egészségügyi helyzetét és tapasztalatait. A Herbalance Erdei tapasz is innen származik. Az említett országokban már sikerült, amit a mi hazánkban most tanulunk, hogy az egészséget megőrizni milyen lényeges és fontos.

Egy személynek, de főleg egy családnak sem mindegy mennyi pénzt költenek gyógyszerekre, mennyibe kerül, ha kimarad egy családtag a munkából, a vizsgálatok, orvosi beavatkozások tortúrájáról nem is beszélve.

A helyes táplálkozást, az életmódot, a gondolkodást a szüleinktől tanuljuk gyermekkorunkban, később az oktatási intézmények és a médiák is hatnak tudásunkra. Ezért nem mindegy mit és hogyan tanulunk.

Japánt és távol keletet említettem, ott a gyógynövény kultúrát és alternatív gyógymódokat nem felejtették el. Itthon ezt nekünk újból meg kell tanulnunk.

A Herbalance Erdei tapaszban természetes anyagok, gyógynövények és kivonatai vannak.

 

Ioncserélő gyanta

Hatásmechanizmusa alapján hat.  Ezt hazánkban is ismerjük. A fizikoterápiás kezelésekben ilyen módon juttatjuk át a helyi hatású gyógyszereket, kenőcsöket, de a diagnosztikában is ismert ez az elv, mert a bőrből kiváló salakanyagokat (Na, Cl, nehézfémek), melyet kényszerből a faggyúmirigyekben tárol a szervezet: máshova nem tudja kiválasztani, ahol nem károsítana. Ezen az elven tudjuk megkötni, bemérni ezeket az anyagokat, így néhány betegség diagnosztizálásában az egyik legfontosabb lépés. Ismert és nem károsító eljárás. Ezt a tapasztalatot használták ki Japánban és a Távol-keleten.

 

A Herbalance Erdei tapasz egyik felén zárt, nedvességálló rész. A bőr felé eső része filteres, hogy a bőrből kijutó anyagok ott tudjanak átjutni a tapaszba. Ezt a „filtert” egy bőrt kímélő ragtapasszal rögzítjük, a megfelelő testrészre. Az ismertetőben a szöveg mellé le van rajzolva a javasolt használat.

Ragaszthatjuk a talpra: ott az egész test akupunktúrás pontjainak összességét ingerelve a belső szervek működését serkenti. A felragasztás előtt melegvizes lábmosás és enyhe masszírozás javasolt, hogy jobb legyen a vérkeringés. Csak tiszta, kenőcs, szappan és fürdősampon mentes talpra lehet használni. A talpon minimum 8-10 órán át rajta kell tartani. Fontos a bőséges folyadékfogyasztás, mert a salakanyagok, nehézfémek, csak így tudnak a szövetekből, nyirokból, tárolóhelyekből kiválasztódni, kiürülni (javasolt a pihenés, mert így még hatásosabb) Éjjel ajánlatos zoknit húzni egyrészt, hogy melegen tartsuk a talpat, másrészt felszívja a tapaszból kicsorgó verejtékes salakanyagokat.

 

Hol használjuk a Herbalance Erdei tapaszt?

Tehetjük a fájdalmas ízületek fölé, de a nyak, gerinc, lapockacsontra is. Az ízületek melegítésével az ott felgyülemlett húgysavat segít a szervezetnek kiválasztani. Könyök, vállfájdalomnál jó hatású.. A kopott agyonhasznált ízületek fájdalmainál csökkenti a panaszokat. Ízületeknél, nyakon, hát-gerinctájékon nappal is ott maradhat, akár 24 órán át.

 A Herbalance Erdei tapasz mellett ajánlatos a folyadékfogyasztást emelni (felnőtteknél napi 2-3 liter) mert kevés folyadéknál a vérbe jutó és onnan eltávozni nem tudó salakanyagok kellemetlen fejfájást is okozhatnak!

 

A Herbalance Erdei tapasz hatóanyagai

 

Faecet

A japánban honos tölgyfa hatóanyagainak egyike. Emellett 200 féle hasznos alapanyagot, gyantát, vegyületet tartalmaz, melyet ebből a fából vonnak ki. Hatásai között kiemelkedő, hogy a bőr gombás megbetegedéseit is javíthatja. (visszatérő gombás folyamatoknál az egészségügyi szakembereket is ajánlatos megkeresni)

Turmalin

Természetes ásványi anyag. Brazíliából származik. Ioncserélő hatású, valamint a test által kibocsátott infravörös sugarakat visszaveri, így melegítő hatású. Talpon különösen jól lehet érezni ezt a hatását.

Chitosan

Hokkaido szigetén élő rák (vörös rák) páncéljának alkotója, a kitin páncél anyaga. Vízben oldódó anyag,

amely segít a nedvesség megtartásában a bőr rugalmasságának fenntartásában.

Gyöngy kavics

Vulkáni eredetű kristályos sziklából származik. A tapaszban fokozza a felszívóképességet.

Tisztított Szilica

Porózus, finomra őrölt homokkristály, mely jó folyóképességgel rendelkezik és melegítő hatású

Keményítő

Növényekből vonják ki (burgonya) Felszívja és megköti a nedvességet a többi anyaggal együtt szinergista hatású (Az összetevők egymást erősítő hatását nevezzük szinergizmusnak)

Polypropyl alkohol

Fertőtlenítő, tisztító, nedvesség megtartásában segítő vegyület.

Fekete üröm (Artemisia vulgaris)

A fészkes virágzatúak családjába tartozik. Virágzó hajtásából vonják ki a hatóanyagot.

Hatóanyagai: illóolajak, gyanta, keserűanyag. Gyökerébe inulin és cseranyag is található.

Hatása: Máj- epeműködést serkenti, görcsoldó és idegerősítő hatású. Majoranna pótszerként is használható bélműködést és emésztést segítő hatása miatt.

 

Használata naponta javasolt, minimum 7 napon keresztül. Sokat javít maga vérnyomásos betegek  Na és folyadék kiválasztásában, a lábak nyirokkeringés javításában is.

Amennyiben a Herbalance egyéb termékeit is rendszeresen használja (kurkumás termékek, Herbanet teák, Green+ Kombucha,  Magneto Balancer) sokkal hatásosabb eredmény érhető el. Gyógyszereket nem helyettesít, de a közérzeten sokat javíthat. Természetesen fontos a pihenés, étrend és életmód módosítás is.

A Herbalance Erdei tapaszt ajánlott egy két hónapig kúraszerűen használni, majd 3-4 havonta ismételni.

 

A fent leírt javaslatokat betartva sokat segítettem önmagamon, családtagjaimon, ismerőseimen és idős betegeken.

 

Dr. Mészáros Zsuzsanna


Nyomtatás