Herbalance Pempő II.

Tapasztalat és tudományos ismeretek alapján. Közel 2 éve ismerem ezeket a termékeket, de a gyógynövényekkel, alternatív gyógyítási módokkal közel 10 éve ismerkedem, így van tapasztalatom. Ebben a családom és a betegeim sokat segítenek, akik nemcsak a hagyományos nyugati orvoslás alapján szeretnének gyógyulni vagy egészségesek maradni.

Hazánkban még hivatalosan alig elismert komoly környezetszennyezés sok betegség kiinduló pontja.

Tavasszal megkezdődnek a földeken, kiskertekben a permetezések, de a városokban sokszor kényelmesnek tűnő, szúnyog elleni levegőben történő permetezések (nem biológiai fegyverrel!), aminek a következménye döbbenetes: a légúti allergiák megháromszorozódtak!

A rovarcsípések helyén nagyon komoly allergiás reakciók zajlanak, mert az életben maradt rovarok a nyálukba, testváladékaikba sűrítik a permetet, ezen kívül sokkal agresszívebben is.

A következmény: helyi és általános reakciók az emberi szervezetben, a mi fájdalommal, sok gyógyszerrel és legtöbbször az általános reakciónál táppénzzel is jár (köhögés, fulladás, lázas állapot).

A rovarokon kívül a permetet mi is belélegezzük, a mi a tüdőn át jól felszívódik, így a vérbe jut, onnan a májba, így a májnak kellene lebontani ezeket, amire genetikailag nem vagyunk alkalmasak.

Minden ipari országban az utóbbi 30 évben megháromszorozódtak az allergiás betegségek. Évek óta pontos statisztikát készítünk a betegforgalomról: áprilistól 3-4x több beteg jelenik meg a rendelőben, mint 20 évvel ezelőtt. A gyermekkoromról nem is beszélve, akkor tavasztól késő őszig nem voltunk betegek.

Mivel hivatalosan is próbáltunk ezen környezeti ártalmak ellen fellépni: kevés sikerrel! Komolyabb társadalmi összefogásra volna szükség, ami a pontos és szakszerű tömeg-tájékoztatással kellene, hogy kezdődjön. Ebben mindannyian rész kellene, hogy vegyünk.

Sokan kérdezik tőlem: miért kell állandóan vitaminokat, májműködést segítő gyógynövényeket fogyasztanunk? A fent leírtak miatt, a mezőgazdasági tömegtermelés során a növények alacsony vitamin és ásványi anyag tartalma miatt. Nagyon kevés területen használnak állati trágyát, komposztot, így a talajok ásványokban elszegényednek, ezt a gyümölcsök, zöldségek íztelensége is bizonyítja, valamint a kényszer-érés során nem tud annyi vitamin képződni a gyümölcsökben, mint régen!

A Green+ és Herbalance termékek ezen gondok megoldásában sokat segítenek pontos vitamin és ásványi anyag tartalmuk miatt.

A Herbalance pempő megelőzésre és a betegségek alatt egyaránt jól használható!

Összetétele: almavelő, virágméz, virágpor, ginzeng gyökér, méhpempő, citromsav, vitaminok, szaharóz, természetes sűrítő anyagok (karragenát).

Almavelő: oldható (pektin) és oldhatatlan rostokat egyaránt tartalmaz (cellulóz), amik az emésztést és a vastagbél  működését, vitaminok felszívódását egyaránt segítik.

Virágméz: Ősidők óta tapasztalatból, újabban tudományosan is alátámasztott tény a méz gyógyító hatása, mert a benne levő vitaminok, hatóanyagok az egészség megőrzését segítik, és a gyógynövények hatóanyagai méz jelenlétében jobban szívódnak fel. 10 gr termékben 3 gr méz van (cukorbetegek a diétájukba beleszámíthatják).

Méhpempő: a propolisz gyógyító, sebeket gyógyít, hámosító hatása is ősi tapasztalat. Itt segít felszívni a vitaminokat, a természetes ragasztó hatása alapján.

Virágpor: A mézben található pollenek (Hársfa, Akác) kevésbé allergizáló hatásúak, mint a szél által beporzott növényeké. Óvatosságból komoly pollenérzékenyek  ne fogyasszák!

Citromsav: A természetben, sőt az emberi szervezetben is előforduló vegyület. Felfedezésében Szent-Györgyi Albertnek is szerepe volt, a szénhidrát anyagcsere terméke. A pempőben a gyümölcscukor erjedését akadályozza meg.

Ginzeng gyökér (Ginseng Radix) Távolkeleten: Japánban, Koreában, Kínában, Szibériában őshonos. Újabban nagy területeken termesztik is. Évelő növény. Egyike a legősibb gyógyító növényeknek:„az élet gyökerének” is nevezik.

Hatóanyagai: glikozidákat (szívműködésre ható anyagok), illóolajak, panaxsav, szaponin, nyálka, B- , C-vitaminokat tartalmaz.

Hatásai: Vérkeringést, szívműködést segíti. Csökkenti a fizikai, szellemi fáradtságot. Csökkenti a vércukrot (javítja a sejtek vércukor felhasználását), ezért segíti a növekedést és az általános erőnlétet.

Vitaminok: , B1, B2, B3, B5, B6, B12, C , E vitamin, Folsav, Biotin, a szénhidrát anyagcsere legfontosabb vitaminjai.

Szaharóz: 10 gr Pempőben 0,2 gr szaharóz van. Cukorbetegek a diétájukba beleszámíthatják.

Ismételve: a betegségek megelőzésére, de a betegségek alatt egyaránt használható még cukorbetegeknek is. Komoly pollenallergiásoknak nem javasolt!

Jól emészthető, finom ízű, kisdedkortól az élet végéig javasolt.

8-9 hónapos kortól napi 1 mokkás kanállal 1 éves korig.

1-3 éves: napi 1-2 kávéskanállal (állapottól függően)

3-6 éves: napi  1-2  kávéskanállal

6-12 éves: max 3×1 kávéskanállal.

Felnőtteknek: Súlyos esetben: 3×1 kávéskanállal. Kemo- és sugárterápia alatt is egyaránt fogyasztható

Természetesen itt is érvényesül, hogy a táplálkozást meg kell változtatni. Több rostot, kevesebb nátrium sót és kevesebb fehérje fogyasztása mellett ezek a termékek sokkal jobban hasznosulnak.

 

Dr. Mészáros Zsuzsanna


Nyomtatás