"Igyuk szépre magunkat"

A kombucha a bélflóránkra gyakorolt előnyös hatása mellett a bőrünk szépségéhez is hozzá tud járulni. Rendszeres fogyasztása segíthet, hogy frissnek, egészségesnek és fiatalabbnak tűnjünk. Méregteleníti, hidratálja a bőrt, javítja a rugalmasságát, tisztábbnak tűnik és a ráncok csökkentésében is segíthet.

Ne essünk abba a hibába, hogy csak kívülről kényeztetjük a bőrt, mert a belső szervekről való gondoskodás  kihat a külsőnkre is. Az emberek szeretik ha a tükörben is látszik egy kúra eredménye. A kombucha esetében ez igazán látványos lehet, mert a bőrünk állapotát  nagyban befolyásolják a méreganyagok, a folyadékbevitel minősége és mennyisége, a bélrendszer és a máj egészsége.

Nem titok,

hogy létezik kapcsolat a bél és a bőr között. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert a jó és rossz baktériumok kiegyensúlyozottsága befolyásolhatja a külső megjelenését is. Az olyan bőrbetegségek, mint például a pattanások, a rozacea, a dermatitis, az ekcéma, az emésztőrendszer egészségével kapcsolatosak.

 mellett, hogy a bőrünk jobb, egészségesebb kapcsolatba kerül a bélrendszerrel, B-vitaminok is megtalálhatók a Kombuchában. A B2, B6, B12  gyakran fontos összetevők a bőrápoló termékekben is. Mivel ez egy fermentált ital, a vitaminokat természetes formában tartalmazza.

 

 A kombucha külsőleges felhasználása

 A kombuchát a szépségipar is felfedezte az utóbbi években. Koreában egész bőrápoló termékcsalád van, aminek az alapja a kombucha. Mivel probiotikumokat is tartalmaz, arclemosók, krémek és szérumok is készülnek belőle. Sok érzékeny bőrű ember kedveli az erjesztett összetevőkből álló kozmetikumokat, és előnyben részesítik a mesterséges hatóanyagokkal szemben. Mivel természetes érési folyamaton megy keresztül, a felszívódása is sokkal jobb, mint más termékeknek.

 Magas hialuronsav, ásványi anyag és vitamin-tartalma is hozzájárul ahhoz, hogy igazán újszerű kozmetikumként tekintsünk a kombuchára.

 Dermatológus szempontból a RealSelf Joel Schlessinger, M.D. írja: „Mivel az erjedés lehetővé teszi a jó baktériumok növekedését szabályozott környezetben, ezek a termékek kevesebb tartósítószert igényelnek, mint a hagyományos bőrápoló termékek”

 

Ha nem akarunk drága kozmetikumokra költeni, akkor próbáljuk ki a kombuchát.

Használhatjuk arclemosóként, vagy készíthetünk belőle arcpakolást is. Tehetünk hozzá tápláló olajokat, illóolajokat  vagy agyagport. Akit nem zavar a gombatelep állaga, azt is fel lehet használni.

Összehúzza a bőrt, és az alacsony PH miatt a baktériumokat is hatástalanítja. A bőr egészségesebb, ragyogóbb lesz tőle.

 

Alkalmazáskor enyhén bizsergő érzést érezhetünk, ami a sejtek regenerációjának és a fokozott vérkeringésnek a jele.  Herbanet balzsammal meggyorsíthatjuk ez a folyamatot.

Mivel a Green + Kombucha egy koncentrátum, külsőleg csak hígítva használjuk. 1 rész kombucha koncentrátumhoz 3 rész vizet vagy más folyadékot keverjünk.


Nyomtatás