Porc, izom és csont komplex tabletta

Blog Találatok: 1737

A mindennapos igénybevétel, a nem tökéletes diéták, sportsérülések és az öregedés, a porcok, szalagok és inak gyengülését, vagy akár sérülését is okozhatják. Ízületeink egészségének megőrzése kulcsfontosságú, hogy aktívak maradhassunk és „fájdalommentes” életet élhessünk.

A porc, izom és izület komplex tabletta alkalmazása az alábbi esetekben kiemelten fontos.

 

Összetevők:

Glükozamin-szulfát: a porcszövet természetes alkotóeleme, a hétköznapi ételekben nem igazán fordul elő. A kiegészítőkben található glukozamint tengeri kagylók héjából vonják ki. A glukozamin annak köszönheti rendkívüli népszerűségét, hogy képes egyfajta „kenést” biztosítani a porcoknak, inaknak és szalagoknak, és erősíti a kötőszöveteket.

Regenerálja a sérült porcokat, hogy az ízületek működése ezáltal helyreálljon, valamint elősegíti a sérülésekből való felépülést is.

Gátolja a porcot bontó enzimek (hyaluronidáz) működését is, így képes lehet megállítani, illetve lassítani a porc pusztulásának a folyamatát.

 Kalcium: szükséges a normál csontozat fenntartásához, hozzájárul a normál izomműködéshez. A kalcium rendkívül fontos ásványi anyag, azt is mondhatnánk, hogy nélküle nincs élet, ugyanis minden sejtnek, szövetnek szüksége van rá. A szervezet kalciumtartalmának 99 százaléka a csontszövetben található, mely egyben kalciumraktárként is funkcionál.

A csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az, izom-összehúzódások szabályozásában is.

Az alacsony kalciumszint izomgörcsöket, izomfájdalmat okozhat, Hosszú távon csontritkulás is kialakulhat.

 Metil-szulfonil-metán (MSM): Olyan kén vegyület ami minden élő organizmusban jelen van. Csökkenti a gyulladásokat, és hatékony fájdalomcsillapító is egyben. A jól ismert fokhagymáról kevesen tudják, hogy egy MSM-hez hasonló kénvegyület miatt olyan hatékony gyógynövény, és az „illatát” is ez a vegyület adja.

 Kollagén: Ha szervezetünket egy jól működő gépezetként képzeljük el - és jó esetben erről van szó - akkor nem nehéz belátni, hogy mint minden gépezetnek, testünknek is vannak kopó alkatrészei. Ezek az ízületek, és ide vehetjük az ínszalagokat, és egyéb kötőszöveteket is. Ezeket táplálni, éltetni kell, hogy ne öregedjenek el idő előtt. A kollagén egy nagyon hatékony kenőanyag, amire a kor előrehaladtával egyre jobban szükségünk van.

 D3-vitamin: a kálcium és foszfor felszívódásához elengedhetetlen. Mivel napfény szükséges a termelődéséhez, a téli hónapokban mindenképpen pótolni kell a szervezetben.

 C-vitamin: hozzájárul a kollagén képződéshez, és segíti a többi hatóanyag hasznosulását.

 Mangán: a kötőszövetek felépítésében vesz részt és kiváló antioxidáns.

 Cink: erősíti az immunrendszert, segít leküzdeni a gyulladásokat.

 A termék nem ajánlott azoknak, akik rák/héjas állatokra, kagylókra, szójára érzékenyek, Fogyasztása véralvadást gátló gyógyszert szedők számára sem ajánlott.

Nyomtatás