Ezeket tudtad már a Q10-ről?

Blog Találatok: 11178

 Az 1960-as években izolálták először a Q10 Co-enzimet az USA-ban marha szívizomból.

20 év kutatás után tudták ezt a Co-enzimet szintetikusan is előállítani, akkor kezdődtek a klinikai tesztelések. Már akkor nagyon jó eredményeket értek el, de mivel ez zsírban oldódó enzim, a zsíranyagcsere zavarban szenvedő betegeknél nem volt olyan a siker, mint amit reméltek. Újabb kutatások kezdődtek, 20 év kemény munkája során Japánban sikerül a vízben oldódó formáját előállítani, tesztelni és „csoda” történt, sokkal jobb hatásfokkal szívódott fel és hasznosult is (!!), mint a csak zsírban oldódó formája. Megnyílt az út a széles körű kipróbálás és forgalmazás előtt.

Ezt a formáját ismerjük mi is. Közel 4 havi tapasztalat áll az új forma mögött nekem is, még egészséges emberek is jó hatásfokkal hasznosítják, élénkebbek,  jobb az agy koncentráló, figyelmi képessége, sokkal többet tudnak dolgozni, a hangulatuk is más.

A depresszióban szenvedőknél is hasonlót tapasztalunk, de ott gondosan ügyelni kell a vitaminbevitelre, a helyes táplálkozásra. Több rost és folyadékbevitelre, és az ezt megelőző méregtelenítésre!

Aki ezen nem változtat, és nem szán önmagára egy kicsi időt, nemcsak a Co-enzim alkalmazásánál, de bármilyen termék fogyasztásánál nem igazán lesz sikere.

A Nátrium só fogyasztásának csökkentését is komolyan kellene vennünk. Sokkal kevesebb fizikai munka és izzadás ér bennünket, mint 30-40 évvel ezelőtt. Sokkal több tartósított élelmiszert fogyasztunk, mint régebben, így a szervezetben maradt több nátrium só komoly problémát jelent a vese számára, főleg kisgyermekkorban (nem tud élettanilag kiürülni a vesén át, így megnöveli a víztereket és elindul a magas vérnyomás kialakulása, a több légúti betegségről nem is beszélve. Ezt tapasztaljuk a tehéntej idő előtti bevezetésénél, mert annak Nátrium só tartalma háromszorosa az anyatejnek! Egyéb ételekben levő természetes nátriumbevitelről még nem is beszélve.

Kicsit elkanyarodtam a Q10 enzimtől, de a hasznosulása ennek is jobb, ha az étkezésen változtatunk!

Még egy jó tapasztalat az elhízottaknál (főleg a túltáplálkozási és a zsíranyagcsere zavarban szenvedőknél): lassan megindul a súlycsökkenés, mert jóval kevesebb táplálék szükséges, és a felesleget elhasználja a szervezetük fűtésre és más anyagcsere folyamatok fenntartására. Ez a súlycsökkenés állandónak bizonyul, tehát nem hízza vissza amit „elvesztett”, hisz jobb anyagcserével tudja fenntartani az egyensúlyt, természetesen itt sem elegendő csak a Q10!

Kérdéseket is kaptam a Q10-ről, az ADP és ATP energia vegyületek nevének rövidítése:

ADP=Adenozin-Di-Phosphát, ATP: Adenozin -Tri-Phosphát (kettő és három foszformolekulát tartalmazó vegyület). Magas energiatartalma van ezeknek a vegyületeknek az élővilágban.

A kémiai evolúció fontos lépése volt több milliárd évvel ezelőtt a földtörténet korában az energia folyamatok kialakulásánál a Q10 enzim segítségével: ADP-ből egy molekula foszfor felvételével ATP lesz. Ez a folyamat jóval bonyolultabb, itt most a leegyszerűsített érthetőbb formáját látják.

Visszatérve a táplálkozásra, életmódra: időnként böjtnapokat, azaz méregtelenítéseket is kell tartanunk, hogy a szervezetünk ki tudja üríteni a salakanyagokat, teák gyümölcslevek és a tapasz segítségével. Sokkal jobban, könnyebben érezzük magunkat, ha nem minden nap eszünk sokat. A vese, az ízületek, de még az agyunk működése is más lesz. Frissebbek, élénkebben vagyunk. A nem agyonterhelt belekből sokkal jobban szívódnak fel a jól emésztett táplálékok, vitaminok, Pempő, Herbalance szirup Energiq, Green+Heléna.  A Helénában nemcsak vitaminok, hanem a táplálékainkban rendkívül fontos mikro-rostok találhatók, melyek a hasznos bélbaktériumok életben maradásához, anyagcseréjükhöz szükségesek (lucerna, zöldzab rostjai, B vitaminjai.)

A zöldség-és gyümölcsnapok sok embernek jelentenek problémát, mert hamar megéheznek. Nekik könnyű húsokat, halat vagy teljes kiőrlésű gabonából, árpa-zabpehelyből készült cukormentes ételeket tudok kiegészítésként ajánlani. Természetesen több folyadékkal kísérve, mint például az értékes gyógynövényeket tartalmazó Herbanet teák, melyek a máj és veseműködést is regenerálják.

A folyadékfogyasztásnál jó néhány embert hallottam panaszkodni: nem tudnak (nem akarnak?) odafigyelni erre a fontos dologra (könnyem epe és vesekövek alakulhatnak ki emiatt!!)

Itt azt szoktam javasolni, hogy legalább egy-kettő csészével fogyasszanak többet, mint szoktak inni: ebéd és vacsora előtt és reggeli közben is, vagy bevezetni az étrendbe több gyümölcsöt, hisz azoknak is jó a folyadéktartalmuk. Így jobban hatna a méregtelenítés és a napi salakanyagok is jobban tudnának kiürülni. A tapaszok segítségével több salakanyag ki tudna ürülni és kevesebb ízületi panasz lenne (a betegségek megelőzéséről nem is beszélve).

Az ebben az évben bevezetett két új termék a Herbalance tapasz és a Q10 Co-Enzim nemcsak kiegészítője az eddigi termékcsaládnak, de a betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszik.

NEM MINDEGY MILYEN MINŐSÉGGEL ÉLJÜK AZ ÉLETÜNKET, MENNYIT VAGYUNK BETEGEK, EZ MENNYI PÉNZBE KERÜL NEKÜNK ÉS A CSALÁDUNKNAK!

A VÁLTOZTATÁST SOHA NEM KÉSŐ ELKEZDENI AKÁR ÉLETMÓDBEN, AKÁR TÁPLÁLKOZÁSBAN. Az első lépés a nehéz, a többit már könnyebb és egyszerre egy-két apró dolgon kell változtatni és a siker nem marad el akár az életben akár az egészségünkben.

 

 

Dr Mészáros Zsuzsanna

 

 

Nyomtatás