A nyári hőség és káros hatásainak kivédése

Blog Találatok: 9625

Tavasszal alig várjuk a jó időt, a nyári napsütést, a meleget, a nyári szabadságot, viszont a nyárnak is megvannak az áldozatai. Minden nyáron van, aki napszúrást kap, aki kiszárad, akinek a nagy melegben vérnyomásingadozása van, aki a legnagyobb melegben lesz náthás, akinek gyomorrontása van, ezek bizony a nyaralást, a pihenésre szánt időt megkeserítik.
Hogyan csökkentsük a kellemetlenségek esélyét, illetve hogyan kerüljük el a kellemetlenségeket a Herbalance segítségével?


Először is bízzunk abban, hogy a nyaralás, a pihenés az egész éves munkánk megérdemelt jutalma! Bízzunk abban is, hogy olyan helyet, időt és társaságot választottunk az időnk eltöltéséhez, amely körülmények között feltétlenül jól fogjuk magunkat érezni. A nyaralás és a pihenés egyben felkészülés is a következő munkaévre. Jó teljesítményt csak felkészülten lehet elérni! Ezt a fajta gondolkodásmódot, ha akarod, itt megtanulhatod.

A termékek viszont biztosítják:

  1. Az egészséges folyadékbevitel lehetőségét. Sajnos még mindig sokan nem isznak elég folyadékot! Ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy van, aki saját érdekében elfogyasztja a megfelelő folyadékmennyiséget, a többiek energiát pazarolnak a kifogások keresésére, hogy miért nem teszik ezt.
    A folyadékbevitel nyáron sokkal fontosabb, hiszen nyáron izzadással sok folyadékot veszítünk. Viszont azt se felejtsük el, ha szeles időben nem érezzük, hogy izzadunk, attól még a fedetlen bőrfelületünkön sok folyadékot veszítünk. A salaktalanító teát ihatjuk hidegen vagy akár melegen.
    Nyáron érdemes a hideg vagy langyos teába Kombuchát önteni. Amellett, hogy kissé savanykás, kellemes ízű, üdítő folyadékot iszunk, jobban bírjuk a hőséget, másképpen izzadunk, a közérzetünk és teherbíró képességünk javul. Amennyiben sokat voltunk a napon, és emiatt van enyhe fejfájásunk, szájszárazságunk, emeljük meg nyugodtan a folyadék és Kombucha adagunkat!
  2. A melegben ne együnk nehezen emészthető ételeket, de amennyiben megtettük, segítsünk a szervezetünknek az emésztésben, ezt megtehetjük étkezés közben, vagy közvetlenül étkezés után fogyasztott Kombuchával, gyömbéres kurkumával, esetleg tömény szájvíz fogyasztásával. Egy alapos nyári gyomorrontás esélyeit csökkenthetjük, ha megfelelő ételeket fogyasztunk és segítünk szervezetünknek azt lebontani. Amennyiben már elkezdődtek a gyomorrontás tünetei, továbbra is a folyadékpótlás, emelt Kombucha­ bevitel, tiszta kurkuma, Pempő, szájvíz, tapasz és mágnes használata javasolt.
  3. A nagy meleg miatt előfordulhat, hogy huzatot hozunk létre, sok jeges italt fogyasztunk, vagy nem számítunk az esti lehűlésre, és azt vesszük észre, hogy náthásak lettünk, kapar a torkunk, eldugul az orrunk. Ilyenkor fontos ismételten a folyadékbevitel, a Kombucha, a pempő, a szirup, a balzsam, a szájvíz, a tiszta kurkuma, a tapasz és mágnes használata.
    Akinél nyáron jelentkeznek az allergiás tünetek, annak a megfázás és meghűlés elkerülésére nagyobb gondot kell fordítania, ő jobban teszi, ha a nyár kezdete előtt fogyasztja a pempőt, és meghűlés esetén az adagot megemeli, a petrezselymes kurkumát választja, a négy táplálék kiegészítő mellé nyomelemeket (Energiq) is választ, és fogyasztja a Q 10-et.
  4. Amennyiben aktív pihenést választ valaki, érdemes a Q 10-et fogyasztani, mert pihenés alatt nem a szervezet kimerítése, hanem az aktív mozgás a cél, akkor ez könnyebben kivitelezhető.
  5. A napozás káros hatásairól is sokat lehet hallani, olvasni. A déli órákban természetesen ne feküdjünk a napra, és főleg ne aludjunk el a napon. A napnak vannak jó hatásai is, amit érdemes kihasználni, de a bőrünket a leégéstől óvnunk kell, amiben sokat segít a testápoló. Használhatjuk napozás előtt, után, és még a megégett bőrfelület nyugtatására is.
  6. A melegben sokaknak estére megduzzad a lábuk, a cipőt nehezen viselik. Szintén a tisztító tea és Kombucha fogyasztása javasol kiegészítve petrezselymes kurkumával és mágneses kezeléssel. Ezzel egyidőben a balzsam használata az egész alsó végtagra eredményesen segíthet.
  7. Az izzadás következtében bőrkiütések, gyulladások, gombás fertőzések jelenhetnek meg, melyekre a belső használatos termékekkel együtt a tusfürdőnk, testápolónk, és a balzsam használata megoldást ad 

 

Dr. Füleki Mária

 

 

Nyomtatás