Meddig kell inni,enni,,kenni,szedni?

Blog Találatok: 4928

Meg szokták kérdezni tőlem, hogy meddig kell szedni, inni, kenni a termékeket.

Tőletek is?

Erre próbálok úgy válaszolni, aminek segítségével talán érthetőbb lesz az, hogy miért van szükségünk szemléletváltásra saját egészségünkkel kapcsolatban, és a akkor ez a kérdés már nem merül fel.

Kezdjük ott, hogy nem kell!

Viszont ha valaki elfogadja a termékeinket, legyen tisztába azzal, hogy a termékek

 

A termékekre azért van szükségünk, mert környezetünk szennyezett, a nagyüzemi termelés miatt ételeink tápértéke csökkent, a megváltozott életmódunk miatt étel és italfogyasztásunk változott, a bőrünket érő napsütés jellege és a levegőben levő méreganyag összetétele is változott, emellett a mozgásról is megfeledkeztünk.

A fentiekből következik, ha valaki azt szeretné, hogy szervezete jobban működjön, az fogyassza a termékeket és némileg változtasson az életmódján.

 

Meddig?

Csak addig, amíg szeretne egészséges maradni. Vagyis szeretné, hogy szervezete jobban működjön.

A szervezetünkből a méreganyagokat, salakanyagokat folyamatosan kell eltávolítani, hiszen sajnálatos módon folyamatosan szennyezett levegő lélegzünk be, vegyszerezett italokat iszunk és ételeket eszünk. Annyi mesterséges anyaggal találkozik az emberi szervezet, hogy segítség nélkül nem tud működni, hiszen látjuk a sok beteget.

Amikor betegek vagyunk, sajnos újabb vegyszert etetnek velünk. Ezekről a vegyszerekről viszont megmondják, hogy: Ennyit lehet vagy kell szedni. Ennyi vagy annyi ideig, esetleg életünk végéig, vagy csupán az emberi vénába nyomják a beteggel történt megegyezés alapján.

Innen származik az a szemlélet, hogy „mennyi ideig”.

Én inkább azt a kérdést teszem fel, hogy mennyi ideig lehet a szervezetünk végső tartalékát úgy felemészteni, hogy közben az egészségünk ne károsodjon.

Hosszútávon biztosan nem!

Figyelünk a szervezetünk jelzéseire, vagy inkább csak akkor figyelünk amikor már végképpen nem működik?

Tanuljuk meg jobban figyelni önmagunkat, tudatosan vigyázzunk egészségünkre! Például egyfajta táplálék-kiegészítőt addig fogyasszunk, amíg szívesen esszük, majd váltsunk, vagy egészítsük ki egy másikkal.

Ebben az esetben is fontos a változatosság.

A termékek nem arról szólnak, hogy egy hirtelen bekövetkező baleset következményeit kivédjék, és arról sem, hogy a szervezet hosszú ideig tartó elégtelen működése miatt hirtelen bekövetkezett minőségi egészségromlás következményeit elhárítsuk.

Viszont a szervezet jobb működése a termékek fogyasztásával elérhető, így a minőségi egészségromlás bekövetkezésének esélye csökkenthető.

Gondoljunk bele, meddig is szeretnénk, hogy jól működjön a szervezetünk?

Akkor addig igyunk egészséges folyadékot, szedjük a táplálék-kiegészítőket, a kurkumás termékeket és óvjuk a bőrünket.

Leírtam és el is mondtam már korábban, hogy egy fiatal nőbeteg, akinek hetente egyszeri székletürítése volt, állandó hasi görcsökről panaszkodott és túl volt mindenféle gastroenterológiai kivizsgáláson, gyógyszeres kezelésen, amikor a tisztító teát és a kombuchát elfogadta. Négy hónapba telt, amíg a székletürítése rendeződött, a görcsei már nem jelentkeztek, bőre simább, szebb lett.

Köszönhetően a mai „gyógyszerrel gyógyuló” felfogásnak: „jól vagyok, tehát nincs szükségem a termékekre”, nem is kérte a jól bevált termékeket. Kb. ugyanennyi idő telt el termékfogyasztás nélkül, és a beteg ismét hasi görcsök miatt jelentkezett ultrahang vizsgálatra, jelenleg ismét fogyasztja a termékeket.

 

Dr. Füleki Mária

 

Nyomtatás