Mitől érezzük jobban magunkat?

Blog Találatok: 1954

Mikor kérdeztem a munkatársakat, hogy miről szeretnének olvasni, mi jelentene igazi segítséget, többször is elhangzott, hogy egy-egy betegségcsoportról és arra javasolt termékekről szívesen olvasnának.

A hatástáblázatból lehet tájékozódni, de a kérést nem tudom az elvárásnak megfelelően teljesíteni a következők miatt!

A Herbalance és a munkatársak nem vállalhatják fel a betegségek és a betegek gyógyítását. Az a szakemberek dolga!

Ismételten megerősítem, hogy a termékek nem gyógyítanak!

Akkor miért gyógyulnak mégis a termékfogyasztók? A szervezetünk az, ami meg „tud” gyógyulni,  ha megteremtjük a működéséhez szükséges feltételeket.

Mik ezek a feltételek? A Herbalance hogyan tudja a „feltételeket” javítani?

A termékek egy része a szervezetben levő káros anyagokat segítik kiüríteni. Aki gyógyulni akar, vagy ha valaki tudatosan akar vigyázni az egészségére, annak először is meg kell tanulnia egészséges folyadékot inni. Erre kiválóan alkalmasak a teakeverékek. Egy igazi Herbalance-os megnézi, hogy mit vesz le a boltok polcairól, mit eszik és iszik, vagyis nemcsak a szervezetében levő méreganyagokat üríti ki, hanem a lehető legkevesebb idegen anyagot juttatja a szervezetébe, ha teheti. Amellett, hogy a salaktalanító termékeket (teák, Kombucha, kurkumás termékcsalád, tapaszok, mágnes) fogyasztjuk, használjuk, már megtanultunk inni, másképpen vásárolni, más kerül a családi asztalra, vagyis életmódváltozás történik, tudatos odafigyelés következik be egy szemléletváltással együtt. Ráadásul mindezt hosszú távon, folyamatosan tesszük, mert a vegyszereket, méreganyagokat, az elektroszmogot, és a stresszt nem tudjuk elkerülni. A káros külső hatások folyamatosan érnek bennünket, tehát folyamatosan van szükség a méregtelenítésre is. A hatásokat nem tudjuk kikerülni, de a következményeit tudjuk mérsékelni.

A mai közfelfogás alapján szokatlannak tűnhet, hogy mindenkinek méregtelenítést javasolunk kezdetnek, hiszen ma az a gyakorlat, hogy először vizsgáljuk ki a beteget, nézzük meg, hogy mi a baja, aztán a megfelelő gyógyszert kapja a beteg. Viszont a kellő folyadékpótlás, a salakanyagok eltávolítása, mindenki szervezetére jótékonyan hat, hiszen javítja szervezetünkben az anyagcsere folyamatok lezajlásához a feltételeket, vagyis mindenkinek hasznos.

A másik termékcsoport hiányt pótol. Azt a hiányt, amit valamikor a táplálékkal be tudtunk vinni a szervezetünkbe, de ma már az ételeink sajnos nem tartalmazzák (Green+ Heléna, Herbalance Energiq, Pempő, Szirup, Q10) A mai átlagos táplálkozással az arányok eltolódtak és a mennyiségi növekedés mellett a minőségi éhezés jött létre. Ez sajnos akkor is igaz, ha sok nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, de nem megfelelő helyről vásároljuk. Nem eszünk elég rostot, telítetlen zsírsavat, vitamin és nyomelemet, és azt sem a megfelelő arányban.

A termékek hatását régi tapasztalatok igazolják. Nem kell nagy irodalmat átnézni ahhoz, hogy rátaláljunk a termékek egyes összetevőinek jótékony hatására, mint pl a csalán, a borsmenta, a petrezselyem, lenmag, vagy akár a cékla. A termékek kisgyermekektől egészen idős korig nemtől függetlenül fogyaszthatók. Mindenkinél azt kell pótolni, ami a szervezetéből hiányzik, emiatt a termékek javaslatánál a táplálkozási szokásokat is figyelembe kell venni. A táplálék kiegészítők nem „gyógyszerek”, hanem táplálékok és nem avatkoznak károsan az anyagcsere folyamatokba.

A hiányok megszüntetésével azok a folyamatok, amelyek a hiány miatt nem jöhettek létre, le fognak zajlani, ettől jobban érezzük magunkat, amit „gyógyulásnak” élünk meg. A hiánypótlás ilyen értelembe valóban gyógyulást eredményez, ezt a termékek segítségével a szervezetünk végzi, és nem a termék.

A gyógyszeres, vagyis mesterséges anyagokkal történő beavatkozás sokszor csak tünetmentessé tesz, de nem szűnik meg sem a hiány és az anyagcsere folyamatok lezajlását zavaró káros anyagok nem ürülnek ki. Mi történik egy magas vérnyomás gyógyszeres kezelésénél? A vérnyomás értékét nem engedik egy bizonyos érték fölé. A mi természetesen nagyon hasznos, hiszen a beteg nem szédül, a panaszai gyorsan megszűnnek, elhárul az agyi történés veszélye. Viszont minden,  ami a magas vérnyomást okozta, változatlanul a szervezetben van, zajlik és károsít, amihez hozzáadódik a gyógyszer mellékhatása. A gyulladt köves epehólyagot műtétileg eltávolítják, de ezzel megszűnik-e az az emésztési zavar, aminek következtében az epekő és az epehólyag gyulladása keletkezett? Természetesen egy hevenyen kialakult panasznál, balesetnél, életveszélyben nem a termékeinké a szerep. Viszont a gyorsabb és teljesebb felépüléshez a termékeink sokat segíthetnek. A legfontosabb mégis a megelőzés!

Azt viszont tudni kell, hogy nem mindenkinek valók a termékeink. Akinek zavaró naponta teát főzni, ne nyúljon a termékeinkhez. Aki nem tudja lenyelni a teát, a kombuchát vagy a pempőt, majd lenyeli a gyógyszert, ami biztosan jobb ízű. Aki nem tud naponta önmagára rendszeresen időt szánni, az majd a betegségére lesz kénytelen időt fordítani. A termékek csak annak használnak, akik használják is azokat.

A termékek hatékonyságát figyeld meg a Herbalance-on, és próbáld ki magadon is. Figyelj meg minden változást, mert ha nem figyeled és tudatosítod, a jó természetessé válik, és nem tudod másoknak elmondani. Jó érzés segíteni, segíts te is másokon.

 

Dr. Füleki Mária

 

Nyomtatás