Napi külső használatra

Blog Találatok: 1608

Aki nem gyógyteát iszik, nem szed táplálék kiegészítőt, nem salaktalanítja a szervezetét, annak is van fürdőszobája, szokott mosakodni, fogat és hajat mosni. Ennek ellenére az egyik kolleganőm „híres” mondása jut eszembe: "A szappan csodákra képes, ha használják".

 A külső használatos termékeinkhez hasonlókat mindenki használ, a termékeink megfelelnek az EU-s követelményeknek.

 A bőrünk fontos szervünk, hiszen ezt éri először az összes külső fizikai, biológiai és vegyi hatás. A bőrünk választ el minket a környező világunktól, ugyanakkor össze is köt vele. Amikor bőrünk sérül, rajta keresztül is bejuthatnak kórokozók. Itt hat a nap UV sugara, a forró víz, a jég hidege, a savak és lúgok maró hatása, de a bőrünk alatti zsírrétegbe rakódhatnak a méreganyagok, bőrünkben vannak a szőrtüszők és hajhagymák, a faggyú és izzadságmirigyek. A bőrünkön keresztül sokféle információhoz jutunk a külvilágról az idegvégződéseken keresztül. A bőrünk egyben kiválasztó szervünk is.

 

A bőrünk ápolásával segítünk a szervezetünknek az egészségét megőrizni, amellett, hogy esztétikai élményt is nyújt a jól ápolt bőr. Természetesen a bőrünk minőségét a belső tisztítással és vitaminpótlással is javíthatjuk.

 Mennyivel tud többet a tusfürdőnk? Kíméletesen tisztít úgy, hogy a bőrünkön lévő védőréteg nem károsodik, nem szárít, vitaminokat tartalmaz, melyek fel is szívódnak. A bőrt hidratálja és rugalmassá teszi.

 A folyékony szappan jól oldja a szennyeződést, ugyanakkor nem szárítja a bőrt. Használata selymessé teszi a kéz bőrét. A sok kézmosás hatására sok embernek száraz, recés a bőr a kezén, a száraz bőr sérülékeny, fertőzésekre hajlamos.

 A testápoló gyorsan felszívódik, használatával a bőr puha tapintatú, a kisebb gyulladásokat enyhíti, esetleg szűnteti. Testápolónk egyben kiváló napozókrém. Napozás előtt használva a bőrfelszín nem ég le, nem hólyagosodik fel és nem is hámlik le. Az enyhén leégett bőrfelületre kenve a bőrt hidratálja és nyugtatja, a hámlás esélyét is csökkenti. A bőrfelszínre naponta többször fel lehet vinni, a bőr szellőzik és barnul is. További előnye, hogy balzsammal együtt használva a sugárkezelésnek kitett bőrfelszín nem ég el és nem színeződik el.

 A sampon használata zsíros és száraz fejbőrre egyaránt javasolt, a korpásodást és hajhullást szűnteti, használatával a haj tartása javul, tapintata kellemes. A hajhagymák táplálását segíti elő a hajpakolás, az alvó hajhagymákból is nőni kezd a haj, ehhez természetesen a belső tisztítás, vitamin és nyomelem bevitel is szükséges.

 A szájápolást szolgáló termékeink, a foggél és a szájvíz mindenféle szájüregi gyulladásra, aftára, fogínyvérzésre jótékony hatással van. A rendszeres használattal a fogínysorvadás folyamata megállítható, a fogíny megkeményedik, így az egészséges mozgó fogak megmenthetők. Amikor már pótlás van, a fogínyt a termékkel kezelve, kevesebbszer kell a pótlást igazítani. A szájvíz a szájüreg PH-ját rendezi, kellemes leheletet biztosít, fertőtleníti a szájüreget és a garat képleteit. A fogászati és szájsebészeti beavatkozások előtt és után gyulladás és fájdalomcsillapító hatású. A szájvíz külsőleg fertőtlenítésre, bizonyos fájdalmak csillapítására is alkalmas. Lenyelve, bizonyos emésztési panaszokon, „gyomorégésen” tud segíteni. A szájüregünkben alakulhatnak ki gócok, egy rossz fog is lehet gócforrás. A gócok az egész szervezetben a legkülönfélébb panaszokat okozhatják. Ezzel a termékpáros használatával a gócképződés esélyét is tudjuk csökkenteni.

  

A helyesen ápolt külső belső egészséget is takar, ugyanis nem csak a betegség, de az egészség is meglátszik a bőrünkön és hajunkon is. Ezért ezek mellé a termékek mellé javaslom a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztását, a szervezet méregtelenítését és vitaminpótlást.

 

Dr. Füleki Mária

Nyomtatás