Mit is tartalmaz a Green+ Helena?

Blog Találatok: 1685

A termékcsaládot greennek, azaz „zöldnek” nevezik. Ennek az egyik tagja a Helena.

A zöldeket azért hívjuk zöldeknek, mert különleges technológiával készülnek, hőkezelés nélkül.

Ez azért fontos, mert már alig 40 fok felett sok fehérje szerkezete megváltozik, tönkremegy. Ezt a számot könnyű megjegyezni, mert akinek már negyven fokos lázat mérünk, az már nagyon beteg, és ennél már nem kell sokkal több ahhoz, hogy az állapota az élettel összeegyeztethetetlen legyen! A fehérjék, enzimek, vitaminok az emberi testben és azon kívül is károsodnak hőkezelés hatására. A zöldeket viszont nem teszik ki ilyen behatásoknak. A zöldek nem kivonatok. Ezt nagyon egyszerűen meg lehet figyelni, mert elég egy tablettát hideg vízbe dobni, és a tabletta nem oldódik fel, hanem az alkotóelemeire szétázik. Természetesen a növényeket nem lehet megóvni a savas esőtől, és akkor is károsodnak, amikor összetörik őket, és tablettát formálnak belőlük, hogy nekünk könnyebb, és kényelmesebb legyen bekapni.

Az igazi természetesen az lenne, ha ezeket a növényeket frissen szedve el tudnánk fogyasztani a természetes formájukban. Azt hiszem, hogy ez nem megvalósítható! Ezek a tablettásított növények viszont még mindig élőek, ami nagyon fontos az egészségünk és a vitalitásunk szempontjából.

Mit is tartalmaz a Helena?

Szerintem, aki régóta Herbalance-os, már kívülről fújja! Zöldzab, cékla, lucerna, lenmag, csípős paprika.
A cékla színét a betain adja, ami antioxidáns hatású antocián. Ez már régóta ismert daganat ellenes hatású vegyület, az immunrendszert erősíti a daganatellenes hatásában, segíti a sejtlégzést.

A sejtlégzést tovább fokozza a szilícium tartalom.

A céklának jelentős a rosttartalma. Az élelmi rostok nagyon fontosak nem csak az emésztőrendszerünk, a bélfal, a székletürítés, a tranzit idő rövidítése miatt, de magával visz epesavakat, és szerepe van a koleszterin szint alakulásában, visz magával szénhidrátokat, és tudjuk, hogy sok a cukorbetegségben szenvedő beteg. Szerepe van a bélflóra alakításában, ami szoros részét képezi az immunrendszerünknek.
A cékla tartalmaz még nagyon jól hasznosítható vasat. Mert tudjuk, hogy a vasszögben sok a vas, de hiába eszünk vasszöget, az a vas nem fog sem felszívódni, sem hasznosulni! Továbbá gazdag nyomelemekben: Cu, Zn, Mg, Co.

A céklát vérképzőnek tartják, bizonyított a vvs regeneráló és szaporító hatása. Bevethetjük kemoterápiás kezelés után, leukémiában, nyirokrendszer daganat esetén is.

Tartalmaz pektint, aminek nagy a vízmegkötő képessége, a víz mellett megköt még epesavakat, zsírsavakat, koleszterint, aminek a hatására a szív és érrendszeri betegségek kockázata csökken. Befolyásolja a szénhidrát anyagcserét, csökkenti a vércukorszint ingadozást.

Nálunk legelterjedtebb a főzött savanyúnak használt cékla. Lehet belőle levest készíteni, céklás kenyeret sütni, de ekkor is hőkezeljük. Nyersen fogyasztható a leve, reszelve almával, zellerrel, más zöldséggel saláta készíthető belőle.

A lucerna por alkotóeleme a lúgosító teának is. A lucerna gazdag klorofillban. A klorofill a növény „vére”. A zöldzabban is ott a klorofill. Az összetétele megegyezik a haemoglobinéval, azzal a különbséggel, hogy a centrumában a vas helyett Magnézium van.
A klorofill gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, élénkít és fiatalít, fokozza a vvs termelést, erősíti a tápcsatorna nyálkahártyáját, enyhíti a rossz szájszagot. Gyorsítja az égési sérülések és a vágott sebek gyógyulását, erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatású, lúgosít, őssejtképző.

Tartalmaz még fitoösztrogéneket és l-borostyánkősavat, ez utóbbi a kötőszövetek rugalmasságáért felelős. Amikor csontritkulás esetén sikerül a csonttömeget növelni, nem mindegy, hogy a képződő csont merev és törékeny lesz, vagy rugalmas.

A klorofill adja a növények zöld színét. Igaz, hogy most nyár van, de sokan szeretjük az ősz tarka sárga, piros és ezernyi barna árnyalatát, ez is annak köszönhető, hogy a zöld klorofill nem egyszerre bomlik le, és ennek az egyenetlen bomlásnak ez a színkavalkád az eredménye.

A lenmagban is van rostanyag. Tartalmaz növényi hormonokat és telítetlen zsírokat, vagy omega zsírsavakat. Az omega zsírsavakról a rádióban, televízióban is sokat lehet hallani, hiszen hiányában allergiás reakciók, idegrendszeri tünetek, érrendszeri tünetek, mozgásszervi panaszok lépnek fel. Amikor a Liget szépéről beszéltünk, elmondtuk, hogy a telítetlen zsírsavak minden sejtfalban és sejtmagfalban ott vannak. Így érthető, hogy minden szervünket érinti a hiányuk, hiszen a szervek sejtekből épülnek fel.

A csípős paprika kapszaicint tartalmaz, ami enyhe hajszálértágító. Kis mennyiségben segíti az emésztést. Tartalmaz még illóolajokat, A, B, és C vitamint. Amikor szétrágunk egy Helena tablettát, akkor is érezzük a csípős ízt.

A paprika csípősségének mértékegysége a Scoville-egység: ezzel mérik, hogy mennyi kapszaicint tartalmaz. A kapszaicin az örökítő anyagot (a DNS-t) is védi sok karcinogén (rákkeltő) vegyület károsító hatásától, emellett serkenti a keringést és csillapítja a lázat. Néhány orvos szerint a kapszaicin véd a gyomor-, illetve a patkóbélfekélytől is.

Gyógyszeralapanyagként: serkenti az emésztőnedvek elválasztását, de túladagolva gyulladást okoz. Hatásos fájdalomcsillapító is.

És természetesen a zöldzab. A zöldzab élettani hatásai:

Tartalmaz:

Nagyon fontosak a növényi rostok, és mi ezt megvonjuk magunktól, amikor fehér lisztből készült pékárút és süteményeket fogyasztunk.
Miért büntetjük magunkat?

A következő jókat teszik velünk:

Azt hiszem, ez elég ok lenne a rostok fogyasztásához!

A zab rostjában magas a béta-glukán tartalom, aminek jelenlétében a bőr regenerálódik, a sebgyógyulás gyorsabb. A népi gyógyászatban a zabból készült pépből borogatást készítettek bőrgyulladásra, és a viszketést is csillapították. A béta-glukán kedvezően hat a fehérvérsejtek számára, ezáltal erősíti az immunrendszert, aktiválja a falósejteket, melyeknek feladata a betolakodókat és a mérgeket kivonni a forgalomból. Szerepe van a vércukorszint stabilizálásában, és a szövődmények kivédésében.

A gabonafélékben lévő rostok a lignanok. Ezek fitohormonok, fogyasztásuk csökkenti a hormonfüggő rosszindulatú daganatok kialakulását, ilyenek elsősorban a mell és prosztata daganatok, de más hormonfüggő daganatok is vannak. A lignanok is csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.

A fitoösztrogének polifenolos vegyületek. Annak ellenére, hogy nem szteroidok, rá tudnak kapcsolódni az ösztrogén receptorokra anélkül, hogy teljes ösztrogén hatást fejtenének ki. Ennek az előnye, hogy túlzott ösztrogén hatás esetén csökkenti, hiány esetén mégis biztosít valamennyi östrogén hatást.

Egyéb hatásai: befolyásolják a

A fitoösztrogének megtalálhatók vérben, vizeletben, epében, ondóban, nyálban, emlőben, székletben. Sok növényi hormon van a hüvelyesekben, gabonákban, olajos magvakban. Az őrlési technikák miatt a fehér liszt fogyasztásával ezektől is megfosztjuk magunkat.

Fontos még, hogy az elfogyasztott rost bekerül az emésztőrendszerbe, bejut a máj körforgásába, a májban hozzákapcsolódik a glukuronsavhoz, az epével ürül, a székletbe jut. A bélflóra segítségével visszakerülhet a véráramba, onnan a vesén át a vizelettel is ürülhet. És itt ismét találkozzunk a bélflóra fontosságával, ugyanis csökkent működésű bélflóra esetén a fitoösztrogének biológiai hozzáférhetősége csökken. Nincs ami leválasztaná a glukuronsavtól, így kiürül. A szervezetből 1-3 nap alatt ürül ki teljesen, nem raktározódik a szervezetben, ezért fontos a napi fogyasztása.

Rostfogyasztás hiányában:

Kinek javasolt?

Mellékhatásként javulhat az emésztés, csökkenhet a puffadás, stabilizálódhat a vércukorszint, a koleszterin és zsírszint, csökkenhet az étvágy.

dr Füleki Mária

Nyomtatás