Kinek ajánljuk a ginkgo-lecitin terméket?

Blog Találatok: 1984

GINKGO - LECITIN

A Ginko biloba a páfrányfenyők családjába tartozik. Az egyik leghosszabb életű fa, ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek.

 Fokozza az agy vér- és oxigénellátását, így a szellemi teljesítőképesség javítására és időskori memóriaproblémák kezelésére is alkalmazható. Előszeretettel használják az öregkori elbutulás (demencia) ellen. A Maryland Egyetem klinikai tanulmányai igazolják, hogy a ginkgo biloba nagymértékben erősíti az Alzheimer-kórban szenvedő betegek kognitív funkcióit. Javítja a gondolkodást, a tanulási képességet, de erősíti a szociális viselkedést és javítja a hangulatot is. A vizsgálatok megállapították, hogy a ginkgo biloba akár még vényköteles gyógyszerként is hatékony lehet ezeknél a betegeknél.

 A növény elősegíti a "megkerülő" vagy új összekötő érszakaszok megnyílását. Ha például az érpálya valahol erősen beszűkült vagy elzáródott, és emiatt az adott terület vérellátása rossz,  a készítmények hatására új utak (söntök) nyílhatnak meg, s ez elősegíti a szövetek normális anyagcseréjét. Tehát az agy csökkent vagy kiesett funkciói ismét javulnak. Aranyér és visszértágulat esetén is hasznos, ha új érszakaszok segítik a problémás terület vérellátását.

 A növény kivonata elsősorban a mélyebben fekvő kis és közepes artériákra hat, különösen azok görcsös érfájdalommal járó keringési zavarai esetén. Az ilyen elváltozások gyakori tünete az időszakos sántítás, amiért a lábakban eltömődött artériák felelősek. Csökkent véráramláshoz vezetnek és fájdalommal is járnak. Számos tanulmány alátámasztja, hogy a Ginkgo biloba segítségével javíthatóak ezek a tünetek, a vizsgált személyek sokkal hosszabb utat tudtak megtenni fájdalom nélkül.

 Az érrendszer meszesedéssel járó elváltozásai is lassíthatók a segítségével, és a főként az idősebbekre jellemző alvászavarokra is jótékony hatást gyakorol.

 Azokban a halláskárosodással járó betegségekben, ahol a vérellátás hiánya az egyik ok, szintén nagyon jó eredményeket értek el ezzel a kezeléssel. A fülzúgás fantom zajokat jelent a fülben, melyek lehetnek csengések, búgások, zúgások. Ezeket a hangokat lehet hallani az egyik vagy mindkét fülben és lehetnek olyan hangosak is, hogy befolyásolják a gondolkodás képességét Az idült fülcsengés kezelésében is ez a növény bizonyult a leghatásosabbnak.

 A makula-degeneráció egy olyan szembetegség, ami a retinát is érinti, az Egyesült Államokban az idősek körében ez a betegség a vakság első számú oka. AGginkgo biloba olyan aktív vegyületeket tartalmaz, melyek segítenek megállítani  vagy jelentősen csökkenteni a makula-degeneráció tüneteit. A Ginkgo bilobáról kimutatták, hogy segít megerősíteni az idegsejteket és a szemben található véredényeket.

 A depresszió egy súlyos mentális betegség, állapot, melynek jellemzője a tartós és szélsőséges szomorúság érzése, a szorongás és a mindennapi élet iránti érdektelenség. A depressziós betegek számára az orvosok antidepresszáns gyógyszereket, pszichoterápiát vagy ezek kombinációját írja fel a helyzet súlyosságától függően. A ginkgo biloba azonban kiváló alternatív szerként működik a depresszió kezelésében,

 

 Lecitin:

A lecitin a szervezet szinte valamennyi funkciójában részt vesz. Fő alkotórészei a kolin és az inozitol. Mindkét anyag "zsírégető" hatású, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és felgyorsítja azok eltávolítását. Kísérleti eredmények mutatnak arra, hogy a lecitin bevitel képes a szérum-koleszterinszintet csökkenteni. A lecitin segíti az A- és a B1-vitamin felszívódását. Ezen kívül gyakran emlegetik, mint az idegek táplálékát: szellemi és fizikai kimerültség esetén elősegíti a szervezet regenerálódását, javítja a memóriát és a koncentrációképességet. Mivel a sejtek felépítésében is szerepet játszik, hatására nő a szervezet teljesítőképessége. Tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizomzatot, hozzájárul az egészséges vérkeringés fenntartásához, májvédő hatású, elősegíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását és védi a gyomor nyálkahártyáját.

 Hasznos kiegészítője a Herbalance Energiq tabletta

Felhasznált irodalom: házipatika.com, vital.hu, ginkgo biloba.hu

Nyomtatás