Ismét influenza?

Blog Találatok: 1791

Mit lehet tenni, hogy kimaradjunk belőle?

Természetesen garancia nincs. A védőoltások sem adnak garanciát! Továbbá nem minden felső légúti megbetegedés, hasmenés és hányás oka vírusfertőzés. Vírusos eredet esetén sem jelentkeznek a tünetek mindenkinél azonos formában. A betegség megnyilvánulását nagyban befolyásolja, hogy a betegnek milyen egyéb alapbetegsége van.

Ha értesülünk arról, hogy szűkebb környezetünk felé betegséget okozó vírus közeledik, mit tehetünk?  


Először is kerülnünk kell azokat a helyszíneket és azokat az embereket, akik fertőzhetnek, emellett a személyes higiéniára, kézmosásra, zsebkendő használatára fokozottan ügyeljünk.

A következő dolog, amire felhívnám a figyelmet, hogy a vírus is csak olyan közegben tud szaporodni, ahol ennek a feltételei adottak. Tudjuk, ha egy magot elültetünk, csak akkor növekszik, fejlődik és szaporodik, ha a „táptalaj” és egyéb feltételek is adottak. Vagyis, ha egy szervezetben a vírus nem tud sejtbe jutni, nem tudja a saját anyagát felépíteni, nem tud szaporodni, nem is tud megbetegíteni. Ez régi igazság. Ebből adódóan a szervezetünket, vagyis a „táptalajt” kell olyan állapotba hozni, hogy ott a vírusok ne tudjanak szaporodni.

Hogyan érjük ezt el?
A szervezetünk ellenálló képességét kell olyan helyzetbe hozni, hogy, az esetlegesen szervezetünkbe jutó vírusok szaporodását meg tudja gátolni. A szervezetünk akkor működik jól, ha a környezeti ártalmakat igyekszünk elkerülni (zsúfolt, levegőtlen helyiség, elektroszmog, levegőszennyeződés, egyéb méreg és salakanyag, stressz helyzet), és a szervezetünket ellátjuk a nélkülözhetetlen tápanyagokkal (vitamin, nyomelem, rostanyag, telítetlen zsírsav).
Természetesen a környezeti ártalmakat, nem tudjuk maradéktalanul elkerülni, ezért van nagy szükség a szervezetünk méregtelenítésére, amihez a megfelelő mennyiségű egészséges folyadékbevitel szükséges. / Tea, kombucha, tapaszok/. A stresszt sem tudjuk kivédeni minden esetben, de a hozzáállásunk megváltoztatásával, pihenéssel, alvással a hatásait tudjuk enyhíteni. /Kombucha, mágnes/ A rendszeres testmozgás méregtelenít és a jobb alvás elérésében is segít. Negyven év felett a Q 10 coenzym segít az erőnlét és az egészség fenntartásában, de krónikus betegség esetén fiatalabbak használhatják.

Amennyiben mégis magunkon tapasztaljuk a tüneteket, a legfontosabb, a folyadékbevitel megemelése. A folyadék lehetőleg langyos, vagy meleg legyen, mert a hideg folyadék felmelegítése energiát von el az amúgy is gyengült szervezetünktől. Emeljük meg a napi Kombucha mennyiséget. Fogyasszunk nagymennyiségű pempőt. A kurkumának jelentős szerepe van a gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, lázcsillapító és májvédő hatása miatt. Ha rendszeres fogyasztók vagyunk, emeljük az adagot, ha korábban még nem szedtünk, akkor kezdjük el a fogyasztását. Aki rendszeres fogyasztó, váltson a tiszta kurkumára, aki kezdő kurkuma fogyasztó, kezdjen a gyömbéressel, ha vízhajtó hatásra is van szüksége, akkor a petrezselymest válassza.
A hasmenés következményeire is érdemes felkészülni (aranyeres panaszok, végbél körüli gyulladások), melyeket balzsammal és tapasszal lehet enyhíteni. Felső légúti panaszok esetén a szirupnak és a balzsamnak lehet kiemelkedő szerepe.
A termékfogyasztás mellett fontos az egyenletes ágymeleg, és a pihenés.  Többször együnk keveset és lehetőleg jól emészthető ételeket. Hányás-hasmenés esetén a fehérjebevitelt kerüljük néhány napig, az ásványi anyagok bevitelét fokozzuk, a kiszáradást mindenképpen kerüljük el.

Rendszeres termékfogyasztás mellett is megfertőződhetünk, de a betegség lefolyása rövidebb és kevésbé súlyos. Ez mindenképpen jelzés a szervezetünktől, hogy változtassunk, váltsunk a Green+ termékek és a kurkumás termékek közül valamelyikre, és a napi táplálkozásunkat is vizsgáljuk felül. A megbetegedés egyensúlyvesztést jelent a külső hatások és szervezetünk ellenálló képességének állapota között. Vagyis önmagában a vírus nem elég a betegség kialakulásához, ahhoz legyengült immunrendszer is kell. Amit magunkért megtehetünk, hogy erősítjük az immunrendszerüket, ugyanis azért mi magunk tartozunk felelősséggel. 

Csökkentsük a betegség esélyét, ugyanis az immunrendszerünk erősítésével nem csak a vírus eredetű betegségek ellen vesszük fel eredményesen a harcot, hanem a többi betegség ellen is.

Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Dr Füleki Mária

Nyomtatás