Vakok és gyengénlátók részére »
Regisztráció »      Bejelentkezés »
Akciók | Kedvezményes vásárlás | Üzleti lehetőségek | Magánvélemények | Kezdőlap | Email | Kapcsolat | Garancia EnglishHrvatskaMontenegroDeutschRomânăSrpskiUkr
 Kosár »
Hírlevél feliratkozó
Név
Email
Használati feltételek
RSS hírcsatornák
 
Keres
Termékek
Vásárolj AKCIÓSAN
Herbalance termékek
Herbalance Junior termékek
Herbanet termékek
Tapasz
Previt+ termékek
Jelly Plus termékek
Green+ termékcsalád
Kurkumás termékek
Beauty Line termékek
Flavil termékek
Herbalance Saját webbolt
Segédanyagok
Tudatos vevőknek
Étrend-kiegészítők
Kozmetikumok
Szörpök
Víztisztító
Terméktípusok
Külsőleg használatos termékek
Belsőleg használatos termékek
Étrendkiegészítő termékek
Gyerekeknek szóló termékek
Méregtelenítő termékek
Termék keresése
Problémacsoportok
 
Az Ön kosara

Voll-féle állapotfelmérés Kezdőlap »

Érdekes információk a Dr. Voll műszeres állapotfelmérésről

 

Az orvostudománynak abban a forrongó világában élünk, amikor a természetgyógyászattal is foglalkozó orvos sem tud választ adni arra a kérdésre, hogy melyik a tradicionális medicina, az általa tanult nyugati vagy az 5000 éve ismert keleti.

 

Yin YangDr. Reinhold Voll munkássága során több zseniális felfedezést tett. A legismertebb a Voll-féle elektroakupunktúra, mely egyike azon diagnosztikai módszereknek, mely feloldja a nyugati és a keleti medicina közötti ellentétet. Alapja a klasszikus kínai akupunktúra, melynek alaptézise: az egészség nem más, mint a szervezet egyensúlya. Az élő szervezetben a Yang és a Yin úgy is felfogható, mint az egészség és a betegség. Ez egy energetikai rendszer, melyben az energia szüntelenül áramlik. Általa az egészség állandóan magában hordozza a betegséget és fordítva.

 

Az emberi testet sejtek, szövetek alkotják, melyek mindegyike táplálkozik, energiát termel és funkciójának betöltése közben valamilyen anyagcsereterméket hoz létre. Már az 1980-as években F. A. Popp utalt rá, hogy a testünkben másodpercenként vegyi folyamatok milliárdjai mennek végbe. Ez sejtenként és másodpercenként közelítőleg 7.000 kémiai reakciót jelent.

Az élet, kémiai anyagok által hordozott elektromágneses energiák végtelenül intelligens kölcsönhatása. Testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál.

A hormonális és az idegi irányítás mellett van tehát egy elektromágneses bio-kommunikációs irányítórendszerünk is, amely a sejtek biokémiai folyamatainak összehangolásáért felelős. Ennek mérhető, elektromos tevékenységből következtetni lehet a szervezetben végbemenő folyamatok állapotára.

 

Dr. Voll a közel 5000 éves keleti gyógyászatot figyelte meg, miszerint a szervek-szervrendszerek diagnosztizálásához, illetve serkentéséhez elegendő a test valamely akupunktúrás pontjait mérni, illetve ingerelni. Voll mérés folyamata

Az általa kifejlesztett elektroakupunktúra sok vitát kiváltó alternatív gyógyászati módszer, amely speciális, elektrodiagnosztikus készülékkel méri a test "energiazavarait". Ezt az eljárást előszőr 1958-ban az akupunktúrás tűk galvanométerrel való összekapcsolásával használta.

A diagnosztika során a kéz és a láb ujjainak meghatározott pontjain mérte a bőr alatti bioelektromos áramot és az így kapott értékeket hasonlította össze az egészséges emberekre megállapított értékekkel. Az eltérések a normálistól eltérő szervműködésnek tulajdoníthatóak.

A legfontosabb diagnosztikai és terápiás pontok a kéz és a láb ujjain, a körömszögletek melletti akupunktúra-végpontok. A mérés egy golyóstoll- hegyhez hasonló fejű, mikroáramot kibocsátó eszközzel végezhető.

A műszer egy diagnosztikai-terápiás készülék, mellyel a betegről objektív diagnosztikát lehet felállítani. A mért eredmény nem valamely betegségre utal, hanem az adott szervnél, illetve szervrendszernél zavaró tényező jelenlétét mutatja. A zavaró tényezők gátolják a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Az egészségi állapotfelmérés első fele, hogy a Voll-módszerrel a szervezetben megkeressük a zavaró mezőket. Amennyiben ilyeneket találtunk, akkor a mérés második felében arra igyekszünk választ találni, hogy ezeket a zavaró mezőket, gócokat milyen gyógyhatású termékekkel tudjuk közömbösíteni. Ezzel kísérletet teszünk a szervezet öngyógyító mechanizmusának visszaállítására. A mérés eredményétől függően személyre szabottan tudjuk a termékek használatát javasolni.

Az állapotfelmérés során képet kapunk az immunrendszer, az idegrendszer, az endokrín (hormon) rendszer, keringési rendszer, továbbá a belső szerveink pl. szív, máj, epehólyag, vese, húgyhólyag, lép, hasnyálmirigy, gyomor, vékonybél, vastagbél, bőr, kötőszövet, tüdő, légzőszervek, továbbá az izületek állapotáról.

Az állapotfelmérés után lehetőség lesz a mérőműszer alkalmazásával az Önnek legmegfelelőbb csak természetes anyagokat tartalmazó gyógynövény alapú készítmény kiválasztására.

 

Voll diagrammEgy 100 egységre beosztott skálán a mutató kilengése jelzi a szerv energetikai állapotát. Voll megfigyelte, hogy az egészséges szerv mindig ötvenet mutat. Ha egy szervben gyulladás van, akkor alacsony az ellenállása, tehát magas értéket kapunk. Egy egészséges szerv a rákapcsolt alacsony áramot képes szinten tartani, mert jó a vezető képessége. A beteg szerv esetében az áram csökkenő tendenciát mutat, a skálán mutató esést észlelünk. A mérés folyamán egy 0–100-ig terjedő skálán ábrázolják az adott pontokhoz tartozó áramerősséget: ez normál esetben 9,1 mA, ami a skálán az 50-es értéknek felel meg. A normál értékek 50–60 közt találhatóak. A 60–90 közötti értékek általában akut gyulladás, irritáció, szervi túlműködés jelzői, a 90–100 köztiek pedig súlyos, akut gyulladást, erőteljes salakanyag-túlterhelést vagy allergiás folyamatot jeleznek. Ha a mutató 40–50 között áll meg, akkor az adott szerv alulműködését, strukturális elváltozását jelzi, ha pedig 40 alatt, akkor komolyabb sejtszintű károsodását lehet feltételezni.

A Voll – féle műszer segítségével nem csupán a szervezet/szervek állapotának a felmérése végezhető pontosan és hatékonyan, hanem lehetőség van a megfelelő gyógykészítmény kiválasztására, mely helyreállítja a szervezet megbomlott egyensúlyát. A módszerrel még azelőtt leellenőrizhető azoknak hatása (rezgése) az adott szerv energetikai rendszerére, hogy a beteg azt elkezdte volna alkalmazni.

 

A Voll – féle elektro-akupunktúra egyike volt azon diagnosztikai és terápiás módszereknek, amely hidat épített a klasszikus kínai és a nyugati orvostudomány közé. Az elektro-akupunktúrás technika az emberi szervezet elektromos potenciálját mérve nyújt segítséget a megfelelő diagnózis felállításában és a terápiában. Alapja tehát a klasszikus kínai akupunktúra, mely szerint az élő emberi testben szervek, szervrendszerek működését tápláló életenergia áramlik, és minden szervhez tartozik egy – egy ilyen láthatatlan csatorna (meridián). Az egyes csatornák jellemzően a kéz- és a lábujjak körömágyainak két oldalához közel végződnek, lehetőséget adva ezeken a pontokon azok mérésére. Ezeknek a csatornáknak a meghatározott pontjain keresztül a nagyon érzékeny Voll készülékkel pontosan számszerűen és objektíven mérni lehet minden egyes szerv elektromos potenciálját (funkciókörét), így energetikai állapotát, működését. Az egyes rendellenességek, működési zavarok a Voll – féle műszerrel sok esetben már akkor kimutathatók, amikor még nem okoz testi tüneteket és szervi elváltozásokat, és ezért a megelőzésben hallatlanul nagy a szerepe (állapotfelmérés).

 

Forrás:

dr. Rideg Sándor Voll-féle Elektroakupunktúra
www.amagazin.hu
www.infomed.hu

 

Videóanyag az állapotfelmérésről

 

Tapasztalatok állapotfelmérésől - Akik már részt vettek

 

Jelentkezés Voll-féle állapotfelmérésre

  Elküldöm emailben Beteszem a kedvencek közé Nyomtatom
 
   
2012 © Herbalance Kft. - Minden jog fenntartva
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartási szám: C/003 680 Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-73867/2014
Kezdőlap | Email | Kapcsolat | Garancia