Vakok és gyengénlátók részére »
Regisztráció »      Bejelentkezés »
Akciók | Kedvezményes vásárlás | Üzleti lehetőségek | Magánvélemények | Kezdőlap | Email | Kapcsolat | Garancia EnglishHrvatskaMontenegroDeutschRomânăSrpskiUkr
 Kosár »
Hírlevél feliratkozó
Név
Email
Használati feltételek
RSS hírcsatornák
 
Keres
Termékek
Vásárolj AKCIÓSAN
Herbalance termékek
Herbalance Junior termékek
Herbanet termékek
Tapasz
Previt+ termékek
Jelly Plus termékek
Green+ termékcsalád
Kurkumás termékek
Beauty Line termékek
Flavil termékek
Herbalance Saját webbolt
Segédanyagok
Tudatos vevőknek
Étrend-kiegészítők
Kozmetikumok
Szörpök
Víztisztító
Terméktípusok
Külsőleg használatos termékek
Belsőleg használatos termékek
Étrendkiegészítő termékek
Gyerekeknek szóló termékek
Méregtelenítő termékek
Termék keresése
Problémacsoportok
 
Az Ön kosara

Adatvedelmi, jogi Nyilatkozat Kezdőlap »

Adatvédelmi / Jogi Nyilatkozat

1. Bevezető

Herbalance Kft. (6725 Szeged, Moszkvai krt. 23.) (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen adatvédelmi jogi tájékoztató tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy szolgáltatásaival, a webáruház működtetésével, szolgáltatásaival kapcsolatos adatkezelése megfelel a jelenlegi, itteni tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott rendelkezéseknek.

Ezen tájékoztató hatálya kiterjed a Szolgáltató weblapján (http://www.herbalance.hu) és társoldalain valamint aldomainjein történő adatkezelésre. Jelen adatvédelmi tájékoztató folyamatosan elérhető a következő weboldalról: http://www.herbalance.hu oldalon a Jognyilatkozat menüben.

A tájékoztató a fenti honlapon történő közzététellel lép hatályba.

Szolgáltató adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)

  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)

  • 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;

  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)

  • 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról

  • 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)

  • 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

2. Definíciók / Fogalmak

FOGALOMTÁR

1.CLUBTAG:

Az, aki online vagy offline módon regisztrál, aki 10% fogyasztói árból történő vásárlói kedvezményre jogosult. Regisztráció
feltétele: A marketing tervben rögzített vásárlási elvárásnak eleget tesz.

Clubtag nyilvántartása pl.: W00001 reg.számon papír alapon, de lehet online is.

2.HERBALANCE TANÁCSADÓ (MUNKATÁRS):

Az, aki érvényes szerződéssel, regisztrációval rendelkezik.

Egyszeri 30 személyes pont fogyasztói áron vásárol, örök kedvezményes (30%) vásárlási lehetőséget , tagságot kap.

3. POZÍCIÓ:

Az a szint, amit a munkatárs elér a hónap végére, és eleget tett az adott szint követelményeinek.

4. REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELE:

Aki az érvényben levő árlista és a Marketing Tervben (2012.11.01.) rögzített áron terméket vásárol, valamint a regisztrációhoz szükséges személyes adatokat a cég rendelkezésére bocsátja.

5. PONTÉRTÉK

Minden termékhez egy meghatározott, az árlistában szereplő pontérték tartozik. Az elért pontérték a munkatárs és csoportja teljesítményét méri, kivétel egyes partnertermékek.

6. SZEMÉLYES PONT

Az a pontmennyiség, amit a munkatárs a hónap folyamán saját részre történő termékvásárlásaiból teljesít.

7. CSOPORTPONT

Az a pontmennyiség, amit a különböző lábon lévő munkatársak együttesen teljesítettek. Ha két munkatárs ugyanazon a pozíción van, akkor a mélyebben lévő munkatárs után a bronz, ezüst bónusz illetve egyéb juttatások csak akkor jár, ha a saját pozíciójához előírt összes pontmennyiségnek a 30%-át a többi lábon vagy személyesen teljesítette.

8. ÖSSZPONT

Az a pontmennyiség, amit a munkatárs és hálózatában lévő munkatársak összesen teljesítettek.

9. RAKTÁRI ÁR (MUNKATÁRSI ÁR)

Az az ár, amelyen valamennyi Herbalance Munkatárs a termékekhez hozzájuthat a cégtől.

Árképzés Herbalance elvek szerint.

10. ELADÁSI VAGY FOGYASZTÓI ÁR

Az az ár, amiért azok a fogyasztók juthatnak a termékhez, akik nem rendelkeznek érvényes szerződéssel.

Árképzés a Herbalace elvek szerint.

11. CLUBÁR

Az az ár, amelyet a fogyasztói árból (10%) az a Clubtag kap, aki regisztrál és minimum 1 terméket megvásárol, és a személyes adatokat a cég rendelkezésére bocsátja. Százalék számítás a Herbalance értelmezés szerint.

12. ÉRVÉNYES SZERZŐDÉS

Akkortól érvényes egy szerződés, amikor az érdeklődő a kötelező terméket teljes áron megvásárolja.

13. KIZÁRÁS

Amikor a cég vezetősége az Üzleti Szabályzatban és az Etikai Kódexben rögzítettek alapján az Etikai Bizottság véleményét figyelembe véve a munkatárssal írásban szerződést bont.

14. SZINTRELÉPÉS

A szinteket és azok kritériumait az üzleti terv tartalmazza. Ezen feltételek teljesítésével lehet elérni az egyes szinteket.

15. AKTIVITÁSI HÓNAP

Az a hónap, amikor a munkatárs a hónap végére teljesíti az adott pozícióhoz szükséges feltételeket.

16. MINŐSÜLŐ HÓNAP

Az a hónap, amikor a munkatárs először teljesíti a pozíció eléréséhez szükséges feltételeket.

17. SZPONZOR:

Az a munkatárs, aki az üzlet sikeres bemutatásával újabb munkatársat, clubtagot nyer meg a vállalkozás számára, az új munkatársnak szponzora. Minden munkatársnak van szponzora.

18. LÁB

Az MLM-ben elterjedt fogalom, amely az egy munkatárshoz közvetlenben csatlakozó munkatársak, és az azokhoz csatlakozók csoportját jelenti. Ahány közvetlen csatlakozója van egy munkatársnak, annyi lábbal rendelkezik. A több lábon állás nagyobb lehetőséget ad a stabil és hosszú távú üzletre

19. ÁRRÉS

Az a jövedelem, ami a Munkatársat a raktári ár és a fogyasztói ár közötti különbség után megilleti, vagy a fogyasztói ár – 10% a Clubtagot illeti meg.

20. START BÓNUSZ

Az a jutalékforma, amely valamennyi Herbalance Munkatársat megillet, amennyiben új csatlakozót hoz a rendszerbe, aki 30 szp.-ot fogyasztói áron vásárol, ebben az esetben a szponzornak 3.000 Ft jutalék kerül számfejtésre csatlakozóként.

21. ÖRÖK BÓNUSZ

Az a kedvezmény, amit a Munkatárs a hó közbeni személyes pontja után kap a pozíciójának megfelelően, amennyiben eleget tett a havi aktivitási elvárásnak. Ezt a juttatást minden olyan személy örökre (a mindenkor érvényben levő Marketing Tervben rögzítettek szerint) megkapja, aki egy adott pozíciót elér.

22. DIFFERENCIÁL BÓNUSZ (DFB)

Az elért pozíciók közti százalékos különbség, amely a hó végén a tényleges forgalom alapján kerül kifizetésre, abban az esetben, ha a munkatárs az aktivitási elvárásnak eleget tett és az adott pozíciónak megfelelően a Marketing tervben rögzítettek szerint, a személyes pont kivételével.

23. AKTIVITÁSI ELVÁRÁS

Az a személyes minimum pontmennyiség, melyet pozíciótól függetlenül a különböző jutalékok jogosultságának elszámolásához szükséges.

24. AKTIVITÁSI BÓNUSZ

Az a juttatás, amit a Munkatárs akkor kap az adott szinten, amennyiben a Marketing Tervben rögzítetteknek eleget tesz.

25. BRONZBÓNUSZ

Az a jutalék, amit a munkatárs akkor kap a cégtől (Marketing Tervben rögzítettek szerint), ha a teljesítménye a minősülést követő hónapban elérte vagy meghaladta az előző havi szintet. A szinthez tartozó adott generációk után jár.

26. EZÜSTBÓNUSZ

Az a jutalék, amit a munkatárs akkor kap a cégtől (Marketing Tervben rögzítettek szerint), ha a teljesítménye a minősülést követő két hónapban elérte vagy meghaladta a minősülő hónap szintjét. A szinthez tartozó adott generációk után jár.

27. FEJLŐDÉSI BÓNUSZ A – B – C

Az a Munkatárs (tanácsadó) jogosult fejlődési bónuszra, akinek közvetlen szponzoráltja első alkalommal eléri az 1. vagy 2. vagy 3. pozíciót. A fejlődési bónusz pozícióhoz kötött, a 2. pozíción lévő tanácsadó az 1-es pozícióra jutó szponzorált után kaphat fejlődési bónuszt. A 3. pozíción lévő munkatárs az 1-es vagy 2-es pozícióra jutó szponzorált után kaphat fejlődési bónuszt. A 4. pozíción lévő munkatárs az 1-es vagy 2-es vagy 3-as pozícióra jutó szponzorált után kaphat fejlődési bónuszt. A szponzorált összes pontjának 10 %-a a fejlődési bónusz.

28. BÓNUSZ

Jutalék, ami a munkatárs jövedelmét takarja. A havonta elért teljesítményből kerül kiszámításra.

29. LEFEDETTSÉG

Azt jelenti, hogy a Marketing Tervben rögzített pozíciók eléréséhez valamint jutalékok jogosultságának feltétele az, hogy az össz elvárás 30%-a egyéb, alacsonyabb vonalról érkezzen. Akkor szükséges amikor ugyanazon pozíciók vagy jutalékok, elismerések egymás alatt egy azon vonalon vannak.

30. GENERÁCIÓ – Az ismétlő bónuszok esetében értendő

Azok az Ön szintje alatti szintek, amelyeknek a forgalma után Önnek még jár bonusz. Az első generáció a hálózatban Önnel kezdődik, és addig az aktív munkatársig tart, aki az Ön alsó hálózatában ugyanarra a bonuszra jogosult, mint Ön.

31. WEBÁRUHÁZ

Az a szolgáltatás, ami valamennyi Munkatársat megilleti amennyiben a regisztráció alkalmával vagy esetleg később a Webáruházban megrendeli a cégtől évi 500 Ft-ért. A szolgáltatás szabályozása az Interneten és a szóbeli tájékoztatók alkalmával kerülnek meghatározásra.

Az érvényes Marketing Tervvel, Etikai kódexel együtt értelmezendő.

ETIKAI KÓDEX

„Munkatárs a hálózatért és a vásárlókért”

I. HATÁSKÖR

A Herbalance hálózat Etikai Kódexe a cég és munkatársak kapcsolatáról szól, melyet a Herbalance hálózat igazgatótanácsa adott ki a Közvetlen Értékesítő Szövetség Európai Föderációjának iránymutatásainak figyelembevételével.

II. FOGALOMTÁR

1. Közvetlen (MLM) értékesítés: Több szintes értékesítés, amely során a fogyasztási cikkek közvetlen ajánlása a fogyasztónak általában az otthonunkban vagy mások otthonában, munkahelyünkön, rendszerint a munkatársak által történő termékbemutató keretében történik.

2. Cég: A közvetlen értékesítő cég olyan gazdasági egység, mely a védjegyével vagy egyéb azonosító jelzéssel ellátott termékeit illetve szolgáltatásait MLM keretén belül terjeszti.

3. Munkatárs: Az a személy, aki a Herbalance Kft. üzleti szabályzatában rögzített feltételeknek megfelel.

4. Termék: Minden áru vagy szolgáltatás. Akár kézzel fogható, akár nem, melyhez a Herbalance hálózaton belül lehet hozzájutni.

5. Tagtoborzás: Minden olyan tevékenység, melynek célja, hogy egy személy munkatárssá váljon.

6. Törvény: A jogalkotó szervek által kiadott valamennyi hatályos jogszabály. A cégnek és a munkatársnak meg kell hogy feleljen a törvényes követelménynek, a Kódex semmilyen jogi kötelezettséget nem helyettesít.

III. A MUNKATÁRSSAL SZEMBENI VISELKEDÉS

1. A munkatársak és a Kódex: A cég - a Herbalance hálózathoz való csatlakozás megköveteli a munkatársaitól, hogy tartsák be a Kódexben leírt magatartási szabályokat.

2. Tagtoborzás: A cég és a munkatárs nem folyamodhat félrevezető, megtévesztő és tisztességtelen módszerekhez a toborzás alkalmával.

3. Üzleti információ: A cég pontos és teljes körű információt köteles adni jelenlegi és leendő munkatársainak a Herbalance hálózati rendszer által nyújtott lehetőségekről a tagok jogairól, kötelezettségeiről az üzleti szabályzatban rögzítettekről. Korrekt üzleti kapcsolatot kell kialakítani mindkét félnek.

4. Kereseti lehetőségek: A cég és a munkatársaik nem tüntethetik fel hamis színben a tagok tényleges és lehetséges eladásait és keresetét. Minden bemutatott adatot dokumentált tényekkel kell alátámasztani.

5. Kapcsolat: A cégnek és a munkatársaiknak írásos szerződést kell kötni, melynek a szerződéskötéssel szemben támasztott feltételeknek meg kell felelni.

6. Díjak: A cég és munkatársaik nem kérhetnek másokat arra, hogy ésszerűtlenül magas díjakat fizessenek a belépésért, franchise díjként, segédanyagokért vagy pusztán az üzletben való részvételi jogért. Minden díj ésszerű - értékének megfelelő - összeg kell hogy legyen.

7. Kilépés: Amikor egy munkatárs befejezi e céggel való kapcsolatát, akkor a kapcsolat megszakítását kezdeményező köteles tájékoztatni erről a másik felet szponzor vonalon keresztül.

8. Készletek: A cég nem várja el munkatársaitól, hogy az ésszerűség és az üzleti helyesség határán túl bárki is otthonában saját készletet halmozzon fel. Aki ezt megteszi, az csak is a saját kockázatával teszi és ezzel harmadik személynek kárt nem okozhat.

9. Kifizetések és alkalmazások: Minden esetben a megállapodás szerint, mely mindkét fél (cég, munkatárs) számára kötelező.

10. Oktatás: A cég köteles megfelelő színvonalú képzést szervezni, melyen a munkatársak részvétele szintjükhöz mérten elvárt. Az oktatás történhet tréning formájában, írott anyagokkal, audiovizuális eszközökkel, melyeket a cég ésszerű áron ad.

IV. A MUNKATÁRSSAL SZEMBENI ELVÁRÁS

1. Mindenki felel saját tetteiért és mint szponzor az alatta lévő hálózatban történtekért.

2. A hálózatépítőkkel szemben elvárás, hogy a cég valamennyi Magyarországi rendezvényén munkatársaival együtt jelen legyen és az elismeréseket személyesen vegye át, mert csak így biztosított a hiteles információ eljutása az alsó hálózatban dolgozó munkatársakhoz.

3. Minden körülmények között etikusan járjon el akár termékekről, vevőkről vagy MLM-ről legyen szó.

4. Célja legyen mások sikerének megvalósítása, és az MLM elvek betartása és betartatása.

5. Tetteivel építse fel önmagát, munkatársait, a céget, termékeket és ezzel erősítse imázsát.

6. Az Etikai Kódex megszegőivel szemben a Herbalance igazgató tanácsa jogosult eljárni az etikai bizottság javaslatának figyelembe vételével. Az etikai bizottság az alábbi szankciókat alkalmazhatja: írásbeli figyelmeztetés, a cég által szervezett rendezvényen történő nyilvános figyelmeztetés, a hálózati jogok időleges megvonására javaslattétel, munkatársi jogviszony megszűntetésének kezdeményezése.

7. Vezető indokolatlan (3 alkalom) hiányzásával önként lemond a vezetői jogokról.

INDOKLÁS

Az Etikai Kódex a Herbalance hálózat vezetőinek elvárásait tartalmazza a munkatársak irányában, a hálózattal és a munkájuk során kapcsolatba kerülő személyekkel szembeni megnyilvánulásokra és hozzáállásukra vonatkozóan. Ezen Kódex tartalmának betartását elvárja a cég, a hálózat tagjainak kedvező megítélése érdekében.

Budapest, 2001. január 1.
Herbalance hálózat
vezetősége

Definíciók

1. érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;

2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, munkatárs regisztráció száma, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

3. különleges adat:

a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,

b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;

4. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

5. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

6. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

7. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők rögzítése;

8. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

9. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

10. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

11. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

12. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

13. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

14. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

15. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;

16. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;

17. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely - ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot - az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;

18. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

19. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

20. gazdasági reklám: olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely birtokba vehető forgalomképes ingó dolog - ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erőket - (a továbbiakban együtt: termék), szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékű jog (a továbbiakban mindezek együtt: áru) értékesítésének vagy más módon történő igénybevételének előmozdítására, vagy e céllal összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerűsítésére vagy áru, árujelző ismertségének növelésére irányul (a továbbiakban: reklám).

3. Alapelvek

1. Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

2. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

3. Személyes adat akkor kezelhető, ha
• ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
• azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.

4. Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek.

5. A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.

6. Ha a hozzájáruláson alapuló adatkezelés célja az adatkezelővel írásban kötött szerződés végrehajtása, a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából - e törvény alapján - az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbításának tényét, címzettjeit, adatfeldolgozó igénybevételének tényét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.

7. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt, vagy nyilvánosságra hozatalra általa átadott személyes adatok tekintetében.

8. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.

4. Funkcionális adatkezelés

1. A weboldalon az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

2. A kezelt adatok köre: Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám, cégnév, egyéb személyes adatok, pl. az érdeklődés tárgya.

3. Az adatok törlésének határideje: Az ajánlatkérés törlésével azonnal, ha nem történt szerződéskötés. Szerződéskötés esetén a számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig őrzi meg a Szolgáltató.

4. A fentieken kívül a személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon lehet kezdeményezni:
- postai úton a 6725 Szeged, Moszkvai krt. 23. címen
- e-mail útján a rendeles@herbalance.hu e-mail címen.

5. A bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése céljából megkereshetik a Szolgáltatót.

6. Szolgáltató a fenti hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, illetve amely a kérés időpontjában rendelkezésére áll.

7. A Szolgáltató az érintettek által átadott, a Szolgáltatás teljesítéséhez szükséges adatokat, információkat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a személyes adatok gépi feldolgozása során az egyének védelméről, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény előírásainak megfelelően kezeli. A Szolgáltató a feldolgozott adatokat kizárólag személyes azonosításra alkalmatlan formában használja fel

8. Az adatkezelés célja: Szolgáltató a szolgáltatás (weboldal teljes körű használata, pl. ajánlatkérés, rendelés fogadása, hírlevél küldés) nyújtásának céljából kezeli a Felhasználók személyes adatait, kizárólag az ahhoz szükséges mértékben és ideig. Az adatkezelés minden szakaszában megfelel e célnak.

9. Szolgáltató kezeli továbbá azokat a személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag feltétlenül szükségesek.

10. Amennyiben a személyes adat felvételére a Felhasználó hozzájárulásával került sor, a Szolgáltató a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában
a) a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
b) Szolgáltató vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül, valamint a Felhasználó hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

11. A Szolgáltató az általa kezelt személyes adatokkal semmilyen módon nem él vissza.

5. Cookie-k (sütik) kezelése:

1. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

2. A kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám (Munkatársi reg. szám, szponzor vonal), dátumok, időpontok.

3. Az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a honlap látogatásának befejezéséig, míg más esetben 35 percig tart.

4. Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása és a látogatók nyomon követése.

5. A Weboldalak külső (nem a Szolgáltató által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmaznak, ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért Szolgáltató minden felelősségét kizárja.

6. A herbalance.hu látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével kezeli Szolgáltató. A honlapon a Google Analytics szolgáltatásához kapcsolódó kódok kerültek elhelyezésre, melyek az egyes látogatásokhoz kapcsolható statisztikai jellegű adatot továbbítanak Szolgáltató külső szerverére. A továbbított adatok az érintett kizárólagos azonosítására nem alkalmasak. A Goggle adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: http://www.google.hu/policies/privacy/ads/

7. Az adattárolás az érintett informatikai eszközén valósul meg. Az érintettnek lehetősége van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

8. A Szolgáltatás igénybevételével a Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató a jelen adatvédelmi tájékoztatóban leírtaknak megfelelően, a szolgáltatás teljes körű nyújtásának céljából Szolgáltató összegyűjtse és kezelje személyes adatait.

6. Hírlevél, MLM, DM tevékenység

1. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein (pl. elektronikus levélcím, vagy telefonszám) megkeresse.

2. Továbbá Ügyfél a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.

3. Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Szolgáltató minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.

4. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.

5. A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, telefonszám, dátum, időpont.

6. Az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig.

7. Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról, valamint speciális MLM tevékenység végzése stb.

8. A Herbalance csapathoz illetve a Herbalance Clubhoz csatlakozók az e-mail címük megadásával jelzik, hogy igénylik a rendszeres hírlevelet.

7. Facebook

1. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.

2. Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a http://www.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhat az érintett.

3. Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.

4. A kezelt adatok köre: Facebook.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

5. Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik: ( http://www.facebook.com/legal/terms?ref=pf ), (http://www.facebook.com/about/privacy/)

8. Adattovábbítás

1. Szolgáltató jogosult az általa kezelt személyes adatokat harmadik személy részére továbbítani.

2. Az adattovábbítás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

3. Az adattovábbítás célja: Online fizetés lebonyolítása.

4. A továbbított adatok köre az online fizetés lebonyolítása érdekében: Név, cím, e-mail cím, telefonszám, tranzakciós jogcím, tranzakciószám, tranzakciós összeg.

5. Az adatokat a következő adatkezelőnek továbbítjuk:

Név: CIB Bank Zrt.
Cím: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.
Levelezési cím: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.
Telefonszám: 06 40 242 242
E-mail cím: cib@cib.hu
Webcím: https://www.cib.hu 
Adatvédelmi tájékoztató: https://www.cib.hu

9. Adatfeldolgozó

1. Az adatfeldolgozó tevékenységének ellátása során más adatfeldolgozót nem vehet igénybe.

2. Az adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag az adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat a Herbalance Kft. rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.

3. Az adatfeldolgozó neve:

4. Az adatfeldolgozó székhelye:

10. Adatbiztonság

1. A Szolgáltató minden szükséges biztonsági lépést, szervezési és technikai intézkedést megtesz a személyes adatok legmagasabb szintű biztonsága, illetve azok jogosulatlan megváltoztatásának, megsemmisítésének és felhasználásának megakadályozása érdekében.

2. A Szolgáltató minden szükséges intézkedést megtesz az adatintegritás biztosítása érdekében, azaz az általa kezelt és/vagy feldolgozott személyes adatok pontossága, teljessége, hogy változatlansága igazolható legyen, valamint naprakész állapota érdekében.

3. A Szolgáltató az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

4. Szolgáltató mindent megtesz a kezelt adatok hitelességének, bizalmasságának megőrzése érdekében, és, hogy azokhoz az érintettek és az arra jogosultak mindig hozzáférjenek.

5. A Szolgáltató ezért fenntartja a jogot, hogy amennyiben ügyfelei vagy partnerei (valamint hálózati munkatársai) részéről a rendszerében biztonsági rést érzékel, akkor azokról az ügyfeleit és partnereit tájékoztassa, és ezzel egyidejűleg a biztonsági rés megszüntetéséig a Szolgáltató rendszeréhez, szolgáltatásaihoz való hozzáférését, vagy annak egyes funkcióit korlátozza.

11. Tájékoztatás az adatkezelésről

1. Az érintett kérelmezheti az Szolgáltatónál, hogy az adjon tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, valamint kérheti személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.

2. Felhasználó kérelmére Szolgáltató tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.

3. Szolgáltató, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot helyesbíti.

4. Törlés helyett Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

5. Szolgáltató törli a személyes adatot, ha kezelése jogellenes, a Felhasználó kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható - feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

6. Szolgáltató a helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

7. A személyes adatok törlésére, zárolására, helyesbítésére 30 nap áll az adatkezelő rendelkezésére. Amennyiben Szolgáltató a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti igényét nem teljesíti, 30 napon belül írásban közli az elutasítás indokait.

12. Jogorvoslat

1. Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

2. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

3. Amennyiben a Felhasználó Szolgáltatónak a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

4. Felhasználó a jogainak megsértése esetén Szolgáltató ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

  Elküldöm emailben Beteszem a kedvencek közé Nyomtatom
 
   
2012 © Herbalance Kft. - Minden jog fenntartva
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartási szám: C/003 680 Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-73867/2014
Kezdőlap | Email | Kapcsolat | Garancia